Tot bon restaurant sap que s’ha de renovar la carta de tant en tant, i és per això que el Bar Velódromo n’acaba d’estrenar una de nova. Ideada pel xef de la casa Moritz, en Jordi Vilà, que compta amb una estrella Michelin a la butxaca i anys d’experiència, el Velódromo ens ofereixen una gran varietat d’opcions i ens presenta plats d’allò més deliciosos.
No podreu posar cap excusa perquè hi trobareu de tot: amanides com la de rostit de conill amb picada, bolets amb vinagreta i pinyons; verdures com una cassola de bolets frescos amb espàrrecs verds, mongeta perona i alls tendres; tàrtars de salmó i vaca, i fins a nou plats tant per als amants de la carn com per als del peix.
A més, també hi trobareu especialitats amb ous de granja, com ara els ous estrellats amb xistorra o botifarra negra, i una llarguíssima carta de postres perquè acabeu els àpats amb el dolç a la boca. Us faltaran dies per tastar-ho tot: i encara més tenint en compte que segur que voldreu repetir plats!
Sobretot, no deixeu de tastar els dos plats que el xef us recomana: el caneló de l’Alkimia, elaborat amb pollastre orgànic, perfumat amb vi ranci i beixamel d’ametlles; i la pilota d’escudella, una icona de la cuina catalana de llarga elaboració on el pa i la carn es fusionen, i el brou calent acompanya perfectament la botifarra negra i la mantegositat dels cigrons.
- El Velódromo. Muntaner, 213. M: Hospital Clínic. De 7 a 3 h (ds. i dg. de 6 a 3 h). www.moritz.com