El tema de la malaltia mental ha protagonitzat nombroses obres d’art. En novel·les i films és habitual inserir la figura del «boig», sigui com a artista romàntic d’orella retallada, savi idiota, homicida psicòtic o excèntric entranyable (o dona histèrica que enverina els seus fills, en massa ocasions). Els casos en què s’incideix en el trastorn psíquic amb la veracitat i la gravetat degudes són força més escassos. En aquesta sessió del Primera Persona participen dues artistes de còmic que van fer de la malaltia mental (en primera persona) el tema central de dues novetats: Maria Manonelles, amb el seu còmic 'Dormo molt' (Fragile Movement, 2018), i Montse Batalla, amb 'Manicomio' (La Cúpula, 2019). Hi parla la periodista i escriptora Laura Fernández.
La dibuixant i escriptora de còmics nord-americana Emil Ferris continua la sessió. Ferris va treballar durant anys de dibuixant freelance i dissenyadora de joguines. L’any 2001, als quaranta anys, va contraure el virus del Nil Occidental a través de la picada d’un mosquit. Tres setmanes després d’anar a l’hospital, va quedar paralitzada de cintura cap avall i va perdre el moviment de la mà dreta. Mentre es refeia de la paràlisi, Ferris va treballar en la seva novel·la gràfica 'Lo que más me gusta son los monstruos' (Reservoir Books, 2018). Conversa amb Ferris la també autora de còmics i il·lustradora Ana Galvañ.
La tercera sessió del festival tanca amb el periodista i boxejador aficionat Thomas Page McBee, autor de 'Un hombre de verdad' (Temas de Hoy, 2019). Tot i que el titular amb què s'ha venut la seva història és que va ser el primer transexual que va lluitar en un combat al Madison Square Garden, Thomas Page parla sobre totes les connotacions de la paraula 'home' i del que s'espera dels homes (entre elles, la violència), des de la seva experiència de trànsit.