Us expliquem els productes arrelats i KM0 que tastareu al Time Out Fest!

Pel festival gastronòmic ens n'hem anat d'excursió per seleccionar els millors xefs de la ciutat, però també els millors productes del Parc Agrari del Baix Llobregat perquè les creacions estiguin a l'altura. Us expliquem quins són i com s'emplataran!
Cuvo I @arnaundu
Cuvo I @arnaundu
Time Out en col·laboració amb Parc Agrari del Baix Llobregat
Publicitat

Quan es tracta de cuina, hi ha dos protagonistes: els xefs (evidentment) i... la matèria primera! Per això, ens hem encarregat de tenir els millors productes de KM0 per al Time Out Fest d'enguany i hem anat a buscar-los a l'horta de Barcelona: el Parc Agrari del Baix Llobregat, una de les zones més fèrtils de tot Catalunya i amb una gran tradició agrícola que des del 1998 s'ha consolidat com a Parc Agrari, a través d'un consens social i públic pioner que protegeix l'activitat agrícola del territori. En aquest paradís, que compta amb una gran varietat de conreus d'horta i fruiters, hem trobat moltes de les hortalisses, verdures i fruites que els nostres xefs necessitaven! El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat ens les ha proporcionat directament de la pagesia d’aquest territori.

El Parc Agrari del Baix Llobregat s’estén al llarg de 3.473 ha d’espai agrari protegit i en
formen part 14 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. El riu Llobregat n’és
l’eix vertebrador d’aquest territori que comença a la vall baixa fins a obrir-se al delta
fluvial. Tota una sort que estigui a l'entrada de Barcelona, ja que a la vall baixa i al delta del Llobregat es troba una de les zones agrícoles més antigues i fèrtils del país: un patrimoni cultural, econòmic i ecològic de primer ordre situat al bell mig de l'àrea més poblada de Catalunya.

Us expliquem quines delícies s'han collit de la terra per entregar-se al Time Out Fest i com els nostres xefs fan meravelles amb elles!

Els espàrrecs i els tomàquets cirerols per fer una torrada top!

Sabíeu que els espàrrecs del Baix Llobregat són dels més valorats de tot Catalunya? Hi ha fires i jornades que li reten homenatge. Menjar-se'ls és fer-vos un regal al paladar i al cos, ja que més sans no podien ser: són diürètics i estan plens de fibra i d'antioxidants. I els tomàquets cirerols poc els hi tenen a envejar, amb una gran quantitat de vitamines que ajuden a mantenir la salut de la pell.

Com combinar la versió més llaminera del tomàquet amb la personalitat tan marcada dels espàrrecs? Marta Roselló i Daniel Benitorafe venen del restaurant Noru amb la resposta, afegint-li midons per empaquetar-ho tot: una torrada d'IGP Pa de Pagès Català amb hummus d'edamame i amanida de cirerols i espàrrecs verds ecològics del Parc Agrari del Baix Llobregat amb DOP Oli del Baix Ebre - Montsià. De l'esparreguera i el tomàquet al plat!

Carabassó, perfecte per acompanyar a una tradició: la botifarra

En crema, a la planxa, en pisto... El carabassó es pot preparar de moltes maneres i fa 'match' amb qualsevol ingredient que se li posi al davant. I encara més si manté tota la seva essència, com el del Parc Agrari del Baix Llobregat, que és ecològic i està cultivat sobre terres plenes de nutrients. És baix en quilocalories i té moltes propietats, com a senyora verdura que és. Al Time Out Fest el trobareu en format 'cruixent', acompanyant la botifarra i barrejant dolços i salats. No l'havíeu tastat mai així? Doncs no us ho penseu dos cops i assaboriu la contundent proposta del Marc Casas amb Rooster & Bubbles: botifarra artesana amb puré DOP Mongeta del Ganxet, DOP Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya, IGP Calçots de Valls, cruixent de carabassó ecològic del Parc Agrari del Baix Llobregat i allioli de DOP Pera de Lleida i oli DOP Les Garrigues. Deliciós!

L'albergínia, ideal per fer a la brasa i en plats exòtics

L'albergínia es va integrar en la gastronomia catalana a l'Edat Mitjana i durant el període de la dominació musulmana de la península, després de la introducció als cultius per part dels comerciants àrabs, d'on és originària la verdura (de totes les regions que conformen el sud-oest asiàtic). Al Parc Agrari del Baix Llobregat en cultiven, és deliciosa i es cullen de maig al desembre. Així que esteu de sort perquè estem en temporada! La podreu tastar de la millor manera possible, a la brasa, i fent honor als seus orígens, amb un plat de caràcter asiàtic i productes de proximitat: Albergínia a la brasa amb kimchi de col xinesa i DOP Arròs del Delta de l'Ebre, praliné de cacauets salats i menta. La creació culinària té autor: Matteo Bertozzi, xef del My Fucking Restaurant.

Les cireretes del pastís: maduixes i cireres

A conseqüència (o gràcies?) a l'epidèmia de la fil·loxera, un insecte que va destruir les vinyes catalanes al segle XIX, els pagesos del moment van substituir-les per diferents varietats de fruiters, per seguir aprofitant les terres i l'operació els hi va sortir ben rodona! Les varietats baixllobregatines van sortir molt dolces -conseqüència del microclima d'algunes de les regions- i es van vendre com xurros només sortir al mercat.

Les podreu tastar coronant un brownie en versió vegana d'uns quants pisos a mans de Fernando Bosch del restaurant Cuvo: està farcit amb nous i xocolata negra, crema d'avellanes i xocolata, topping de maduixes i cireres ecològiques del Parc Agrari del Baix Llobregat i pols de festuc amb oli DOP de Siurana i DOP Oli Terra Alta. En aquest plat també li han afegit la maduixa, un dels altres productes estrella provinents del Baix Llobregat. I és que la inexplicable dualitat entre dolç i àcid dels fruits vermells és un dels gustos més sublims de la gastronomia.

Si voleu tastar la fruita d'aquesta regió sense tercers, assaboriu-la en format sorbet elaborat per uns experts en aquest art: la gelateria Delacrem de Massimo Pignata. El Sorbet de maduixes ecològiques del Parc Agrari del Baix Llobregat us deixarà sense paraules!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat