Una ruta gastronòmica que ret homenatge al formatge Le Gruyère AOP en 10 restaurants top!

El millor formatge del món segons World Cheese Awards 2022 serà el protagonista d'una nova tapa a restaurants barcelonins, durant un mes fins al 13 de desembre. Si sou dels que menjaríeu formatge fins a l'infinit, teniu l'excusa perfecta!

Ca la Nuri
Ca la Nuri
Time Out en col·laboració amb Le Gruyère AOP
Publicitat

Una desena dels millors xefs de Barcelona faran volar la creativitat per sorprendre-us sumant al menú una innovadora tapa combinada amb la varietat Le Gruyère AOP, l'autèntic Gruyère suís elaborat des de l'any 1115. Una bomba cremosa que se us desfarà a la boca! I que podreu repetir sense cansar-vos, perquè es cuinarà de maneres molt diferents al llarg de la ruta '10 Barcelona Experiences by Le Gruyère AOP', que es durà a terme durant un mes a partir del 13 de novembre. I no ho diem només nosaltres, va ser proclamat ni més ni menys que el millor formatge del món pels prestigiosos World Cheese Awards 2022.
Tastareu receptes elaborades per alguns dels xefs més representatius de Barcelona, de la talla de Carles Abellán (Tapas 24), Takeshi Somekawa (Dos Pebrots), Jordi Esteve (Nectari), Fran Agudo (Mediamanga) o Ivan Surinder (Mirch).
Els comensals que participin en la ruta i completin el recorregut gastronòmic entraran en el sorteig d'una roda de Le Gruyère AOP i d'un menjar o un sopar en un d'aquests locals de referència, valorat en un màxim de 300 euros. Al finalitzar, haureu d'enviar els comprovants d'haver realitzat el tour al compte d'instagram de Formatges de Suïssa.
Us expliquem tapa per tapa com serà l'itinerari, cada un dels restaurants i els xefs que hi haurà comandant cada fogó! I si voleu més detalls, ho trobareu tot al seu web.

1. Xemei

El xef de la casa, Max Colombo, és el responsable de la tapa de la ruta, en què el formatge es fusiona amb la tradició italiana del restaurant, que es palparà a cada mos: assaborireu un tendre brioix gratinat amb Le Gruyère AOP i fils de 'radicchio tardivo' (xicoria tardana) inundant tota la torrada...
El restaurant amfitrió s'havia d'inventar una paraula per poder autodefinir-se amb propietat: 'cuina venexiana', resultat de la intenció de mostrar l'emblema de la cuina del 'Xemei' sobre el que seria la tradicional 'veneciana', d'on provenen tant el Max com el seu germà bessó Stefano, tots dos al capdavant d'aquest restaurant del Poble-sec.  A gaudir de l'essència italiana a l'espai!

- l'Exposició, 85. M: Poble Sec (L3)

2. Casa de Tapas Cañota

A mig camí entre unes postres i un piscolabis, al local us trobareu un fantàstic mochi omplert de formatge i Le Gruyère AOP trufat. Tota una experiència pels sentits en mans d'Aitor Gòmez al seu restaurant Casa de Tapas Cañota, un bar de tapes marineres d'inspiració gallega i amb molta creativitat, tal com es pot palpar en la proposta, que se surt dels marges mediterranis i va a la recerca d'inspiració asiàtica.

- Lleida, 7. M: Plaça Espanya (L1,L3)

3. Nectari

La següent estació tindrà preparada un melós risotto de Le Gruyère AOP amb gírgola de castanyer, tota una oda a la tardor. I podreu degustar-lo al Nectari, un restaurant amb una Estrella Michelin comandat per Jordi Esteve, que va estudiar a la Hofmann de Barcelona i que ha treballat en altres restaurants de gran renom, com El Girasol, en Moraria (Alacant). El restaurant en qüestió és de la península, tot i que amb pinzellades japoneses. En aquest platet en honor a Le Gruyère AOP podreu tastar la seva versió més mediterrània!

- València, 28. M: Tarragona (L3)

4. Maleducat

Un plat sorollós: esquena de xai raça "xisqueta", crema de Le Gruyère AOP, rossinyols, tomàquets confitats, mató i alfàbrega; i tot amb una més que bona presentació. Us trobareu la carn al centre i amb una guarnició perfectament col·locada a les vores. El responsable de l'enrenou? El xef Víctor Ródenas, que practica una cuina informal, però molt cuidada i d'alta qualitat, a la casa de menjars Maleducat. L'artista dels fogons va estudiar a Le Cordon Bleu de Madrid, i abans havia estat en hotels i restaurants d'alta cuina. Un indret on el formatge esdevindrà un acompanyant perfecte, fidel i sempre fort (com acostumen a ser els suïssos).

- Manso, 54. M: Sant Antoni (L2)

5. Mediamanga

Les teles del plat d'aquesta paradeta són vàries: primer, una cassoleta feta de pasta per contenir la piscina de Le Gruyère AOP, on es van sumant robes, la picanha madurada (un tipus de tall de carn que acostuma a ser de bou), patata i anet. S'hi entreveuen les notes brasileres, manifestació de la cuina creativa i 'al nu' que proclama fer el restaurant. Fran Agudo és el xef de Mediamanga i també de Mont Bar, amb Estrella Michelin. Va estudiar hostaleria i restauració a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona i també va formar part de l'equip de Tickets. Té les mans d'or! I ho podreu comprovar a la ruta '10 Barcelona Experiences by Le Gruyère AOP'.

- Aribau, 13. M: Universitat (L1, L2)

6. Mirch

Us imagineu cuina índia utilitzant el formatge suís? Vet aquí una combinació ben especiada: un entrepà de xai, Le Gruyère AOP i tot arrebossat entre capes d'espècies i verdures. Ivan Surinder és el capdavanter de la cuina del Mirch, un 'Indian Garito' on podreu tastar totes les delícies 'streetfood' del país estranger fetes amb molta gràcia per mans expertes. I és que és hereu de la primera família que va obrir un restaurant de menjar de l'Índia a Barcelona i també és el presentador del programa 'Cocina India' al Canal Cocina. Us apunteu a provar tot aquest xou d'entrepà!?

- Àngels, 12. M: Liceu (L3)

7. Dos Pebrots

Al Dos Pebrots us hi esperarà una deliciosa pasta etrusca de base (una salsa feta a base de tomàquets secs i altres assaonadors intensos) tota coberta de Le Gruyère AOP. Una triada simple per ressaltar el gust d'aquesta delícia! Takeshi Somekawa és l'inventor, un japonès mediterrani que també va formar part del projecte d'El Bulli. Al Dos Pebrots es pretén revisar, contextualitzar i reinterpretar els orígens de la Mediterrània a través de les cuines de les diferents civilitzacions. Hi trobareu tapes curioses, com la de la ruta!

- Doctor Dou, 19. M: Liceu (L3)

8. Tapas 24

Us caldran mans per tastar l'espectacular castell de brioix de pastrami, amb Le Gruyère AOP desfet i làmines de xucrut, cogombre i mostassa. Una experiència digna del Tapas 24 interpretada per Carles Abellán, que va descobrir la seva passió per la cuina per casualitat i va acabar dirigint l'exitós Talaia Mar. Un nou paradigma de cuiner contemporani preocupat tant per la creació culinària pura com la reinvenció de conceptes oblidats... com podria ser el gran sandvitx brioix amb carn adobada i llet fermentada!

-Diputació, 269. M: Urquinaona (L1, L4)

9. Teòric Taverna Gastronòmica

Pasta i formatge és un clàssic que mai falla, i que tampoc ho farà amb els enormes macarrons de cardenal acaramullats de Le Gruyère AOP. Oriol Casals és l'arquitecte del plat i del Teòric Taverna Gastronòmica, un espai on el nom funciona a manera de sinopsi: alta cuina, però en un ambient de taverna que convida a quedar-s'hi hores xerrant. El Cap de Cuina, Casals, es va graduar en gastronomia i arts culinàries al Basque Culinary Center i va muntar aquest negoci amb el seu amic i ara Cap de Sala, Teo Rubio. Un tàndem espectacular que culmina amb tapes com la que degustareu tota inundada de Le Gruyère AOP...

- Bailén, 117. M: Tetuan (L2)

10. Ca la Nuri

La versió calenta de Le Gruyère AOP sempre és benvinguda, i especialment si es fon amb algun midó, com amb l'arròs melós de pollastre, ceps, carabassa. Un volcà a la boca que us deixarà amb ganes de més! Amb ingredients de temporada pels que sempre aposta Ca la Nuri a mans del xef de la casa Álex Jiménez, un restaurant d'arrossos vora el mar amb un toc més aviat contemporani. El lloc perfecte per gaudir d'aquest mos!

-Passeig Marítim de la Barceloneta. M: Ciutadella | Vila Olímpica (L4)

Us sumeu a l’aventura del formatge suís més exquisit?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat