Qualsevol vi, un parell de dies desprès de la seva obertura, va perdent qualitats fins arribar a espatllar-se del tot. Saps que has de tenir en compte per mantenir qualitat del vidurant el màxim de temps possible? Time Out i DO Penedès, et facilitem alguns secrets bàsics.
Refreda'l!
El fred ajuda a preservar la qualitat del vi i pot fins i tot doblar els seus temps de conservació. Així que, tot i que es tracti d’un vi negre, -curiosament, més delicat que el blanc o el rosat- cal guardar-lo a la nevera.
Vigila amb l'aire
El principal problema del vi és l’oxidació, que fa perdre les aromes més fresques fins arribar a enrancir-se del tot, així que recorda tapar l’ampolla. Tot i això, ja hi haurà oxigen a l’interior, així que com més plena de líquid estigui l’ampolla, menys s’espatllarà el vi. També pots comprar bombes de buit manuals amb taps hermètics per treure l’aire. Això et pot ajudar a conservar el vi fins a deu o quinze dies.
Retenir les bombolles
Per als escumosos, ha d'evitar que s'esbravin i per això pots comprar bombes de doble acció, que també poden injectar aire per tancar l’ampolla a pressió i conservar les bombolles. Tot i que aleshores, l’oxidació serà més ràpida i hauràs de consumir-lo en no més de dos dies.
Els més resistents
Si no beus molt, prova els vins rancis o dolços, ja que es mantenen sense problemesmolt més temps i podràs gaudir-ne uns quants dies més. Els primers perquè ja estan oxidats, i els altres perquè el sucre i el contingut d’alcohol més alt ajuda a conservar-los.