S'obre la crida del Premi Lluís Carulla a idees i projectes culturals transformadors. Apunteu-vos!

Si teniu una idea o projecte cultural que tingui el poder de transformar la societat catalana, compartiu-lo. Podreu guanyar els recursos econòmics necessaris per fer-lo realitat, però sobretot guanyareu recursos i eines per construir un futur millor
Premi Carulla
Foto: ANGEL GARCIAPremi Carulla
Time Out en col·laboració amb Fundació Carulla
Publicitat

És hora de deixar per escrit totes aquelles idees que us han fet somiar, però que mai heu explicat a ningú. La Fundació Carulla ha obert la convocatòria del Premi Lluís Carulla 2022 i és la vostra oportunitat per presentar-vos-hi.
La convocatòria busca projectes i idees culturals que transformin la nostra societat. Creieu que la vostra és capaç de fer-ho?
Amb una dotació de 100.000 euros, es premiarà la Millor idea i el Millor projecte presentat fins al 9 de gener de 2022. Encara teniu dies per posar sobre paper la vostra idea... però no badeu!
Aquest premi és una crida de la Fundació a creadors culturals d'arreu perquè presentin iniciatives que, a través de la cultura, ofereixin respostes a reptes socials del present i del futur de la societat catalana.
Continueu llegint, us expliquem més d'aquesta oportunitat!

Sou d'idees o de projectes?

El Premi Lluís Carulla és biennal i compta amb una dotació de 100.000 euros que es repartirà en dues categories. Un projecte cultural transformador és aquell que incorpora processos per provocar impactes sostinguts en el temps en persones, comunitats i territoris i que o bé té una planificació clara i s'ha començat a implementar, podent aportar realitzacions reals.  A més, també comptarà amb 10.000 euros per l'acompanyament empresarial.
Per l'altra banda, la Millor idea rebrà 25.000 euros per a la seva incubació i prototipat. Aquesta idea ha de plantejar solucions a una necessitat de la societat, però encara està perfilant la seva proposta. I, també, comptarà amb un acompanyament empresarial de 5.000 euros.
Però només el fet de participar ja té premi, perquè participar en el Premi Lluís Carulla significa, sobretot, establir una relació amb la Fundació Carulla i el seu ecosistema. La finalitat és impulsar la capacitat transformadora de tots els projectes i les idees, per la qual cosa s'ofereixen processos de creixement, formació i mentoria, a més dels recursos econòmics.
Allò que teniu al cap què és? Idea o projecte?

Què necessiteu?

Per participar al Premi Lluís Carulla heu de complir certs requisits. Entre ells, ser particulars, empreses i organitzacions sense afany de lucre que impulsin projectes i idees culturals concebuts amb una clara vocació transformadora. Per descomptat, les idees han de ser inèdites i en el cas dels projectes s'han de trobar en una fase inicial de desenvolupament. Sigui quina sigui la vostra categoria, l'objectiu ha de ser transformador i tenir una vocació de donar resposta als reptes socials des d'un inequívoc vessant artístic. Això vol dir que són benvingudes idees i projectes que girin entorn de la música, les arts plàstiques i audiovisuals, la literatura, o altres propostes que estiguin emmarcades en l'educció o la tecnologia i la ciència, la mediació o la gestió cultural. Ho teniu tot llest? Doncs afanyeu-vos a perfilar els últims detalls: teniu fins al 9 de gener de 2022 per enviar la vostra candidatura.

Un jurat replet d'experts

El jurat que avaluarà les vostres propostes està format per figures que són uns cracks de la cultura: Jordi Sellas, que ha estat director general de cultura de la Generalitat de Catalunya i fundador del TRESC; Ricard Robles, fundador del Sónar; Isona Passola, productora, guionista i directora de cinema, a més de presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català; Emilio Álvarez, impulsor i codirector de plataformes dedicades a l’art contemporani com la galeria Àngels Barcelona o el festival LOOP; Anna Villarroya, presidenta de l’European Association of Cultural Researcher; Carolina Rosich, periodista cultural especialitzada en arts plàstiques, arquitectura i disseny a la secció de Cultura de TV3; Núria Basi, presidenta de BASI GROUP i del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra; Guillem Arís, director de la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya; i,per descomptat, Nicolau Brossa, president de la Fundació Carulla.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat