El festival culinari Tast a La Rambla celebra del 7 al 10 de juny la seva cinquena edició, consolidat com a una cita obligada per a tots els fans de la gastronomia. La fira comptarà amb la participació dels millors fogons de la ciutat. Una cinquantena de restaurants repartits en diferents zones a la Rambla de Santa Mònica: cuina d'autor, cuina tradicional, tapes i platillos i pastisseries. Una oferta en petites dosis de grans restaurants de Barcelona a l'abast de tothom, i que surt per l'irrisori preu de quatre euros la degustació.
I poca broma, que en cada apartat hi han indiscutiblement alguns dels millors restaurants de la ciutat. Fins i tot estrelles Michelin: el Nectari disposarà un caneló fred de salmó marinat amb teriyaki, guacamole i emulsió d'espirulina. El Xerta, normalment mirant al mar, es posa avícola amb un arròs d'ànec collverd del Delta, i el Dos Palillos ofereix la seva versió del 'chirashizushi', que és un sushi d'estil lliure, com qui diu. Esclar que aquí les estrelles compten poc. El més important de tot és que els grans cuiners de la ciutat posen tot el seu talent en un plat per disparar el seu millor tret. I d'això la Rambla n'anirà plena: propostes com l'ou poché amb fricassée de gamba, cremós de carbassa i espelette d'A Restaurant o les mandonguilles casolanes amb parmentier i sofregit del Pepa Tomate fan la boca aigua.
La novetat principal d'enguany és la incorporació d'una zona dedicada al menjar de carrer asiàtic, amb el Bao Bar, Casa Xica, Nomo, o Kao Dim Sum entre d'altres. Apart de tastar plats deliciosos també hi haurà un escenari polivalent al costat mateix de la zona de degustació que oferirà un variat programa per a tots els públics amb tallers, demostracions i moltes coses més.