Ja hi som! El festival culinari Tast a La Rambla celebra del 6 al 10 de juny la seva sisena edició, consolidat com a una cita obligada per a tots els fans de la gastronomia. El tòpic de 'la participació dels millors fogons de la ciutat' no és cap 'hype': una quarentena dels millors restaurants de Barcelona –hi trobem dues estrelles Michelin, el Xerta i l'Enoteca– repartits en diferents zones de la Rambla de Santa Mònica: cuina d'autor, cuina tradicional, tapes i platillos i pastisseries.
La gran novetat d'aquest any és que incorpora una nova zona deducada a l'àrea metropolitana de Barcelona, que comptarà amb els restaurants Follia (Sant Joan Despí), La Bonaigua, de Sant Just, i This & That, de L'Hospitalet de Llobregat (amb un pa xinès de porc ibèric amb teriyaki que és famós a la ciutat veïna).
Una oferta en petites dosis de grans restaurants de Barcelona a l'abast de tothom, i que surt per l'irrisori preu de quatre euros la degustació. Aquí per 16-20 euros ja teniu uns enyor menú degustació –que barrejat amb l'ambient festiu i el passeig amunt i avall– us dispararà la satisfacció.
Només uns exemples: al Xerta tornaran a triomfar amb un arròs del delta amb capipota, a l'Enoteca (dues Michelín!) ofereixen un plat paradigmàtic de Paco Pérez, l'anguila amb all i pebre, La Barra de Carles Abellan hi posa l'arròs de la casa (sí, la cosa enguany és molt arrosaire), Casa Xica –mestres en la fusió catalanoasiàtica– tornen a oferir el seu brutal arròs cantonès amb porc ibèric i kimchi. I per no menjar tant arròs, doncs un xic de carn i guisadet: com el 'tremendo' briox de cua de bou de Casa Leopoldo, o el costellam de porc a la catalana del Semproniana. I una proposta de postres: el baba bubble de la Pastisseria Hofmann.