'Barcelona, 1962', de Xavier Miserachs
©Hereves de Xavier Miserachs'Barcelona, 1962', de Xavier Miserachs
©Hereves de Xavier Miserachs

Teniu curiositat pels avantpassats?

Voleu conèixer els orígens de la Vila de Gràcia? O potser el naixement del català com a llengua diferenciada del llatí? Hi ha un munt d'associacions que us ajudaran a descobrir la història

Publicitat

Si voleu saber més coses sobre els successos que no han quedat en una anècdota i que han deixat empremta en la història de la humanitat, podeu consultar llibres, però també a Barcelona hi ha un bon grapat d'associacions que vetllen per la memòria històrica, com ara la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya, que a més organitza cursos, conferències i cinefòrums. Hi ha una gran varietat d’activitats, doneu una ullada al seu web i ho descobrireu. I si sentiu curiositat pels orígens de la Vila de Gràcia, l’Associació Taller Història de Gràcia organitza activitats, com ara les tertúlies sobre episodis de la història del districte. A la pàgina de Facebook podeu estar al dia dels saraus que organitzen.

Si sou un pèl més exòtics, us convidem a visitar la Societat Catalana d’Egiptologia, que, entre altres activitats, organitza viatges a Egipte i altres països amb interès egiptològic per als seus socis: tenen tres tipus de modalitats de socis, així que segur que alguna encaixa amb les vostres necessitats. Per als fans de "Joc de Trons" que us encanta l’època medieval teniu el Cercle d’Investigació i Documentació Medieval de Catalunya, que de ben segur us respondrà els dubtes que tingueu sobre aquest període. El Centre d'Estudis Ignasi Iglésias també us respondrà els dubtes que tingueu sobre el passat de l'antic poble de Sant Andreu de Palomar, ja que el seu objectiu és investigar i difondre la història de l'antic poble (sabíeu que cada any publica un llibre dedicat a la història de Sant Andreu i del pla de Barcelona?).

En el camp de les professions, la Fundació Noguera vetlla per la divulgació del patrimoni històric català i, especialment, el que ha generat l'activitat notarial. I els arqueòlegs també tenen una entitat cultural independent oberta a qualsevol persona que hi estigui interessada, siguin professionals, estudiants o simplement aficionats. És l'Associació d'Arqueòlegs de Catalunya (Societat Catalana d'Arqueologia).

Aquestes són algunes de les associacions dedicades a la història i la documentació de la ciutat, però encara n'hi ha més!

Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat