4 testimonis que fan plantejar-se la vida rural

La Diputació de Lleida impulsa una campanya per animar a la ciutadania a instal·lar-se als pobles petits de la regió explicant les històries de persones que ja ho han fet. Descobriu a través de les seves veus com la natura és vida!
Diputació de Lleida I Foto: Bernat Motjer
Diputació de Lleida I Foto: Bernat Motjer
Time Out en col·laboració amb Diputació de Lleida
Publicitat

Aixecar-se al matí, omplir-se els ulls d’un verd que travessa els finestrals i els pulmons de l’oxigen més pur que existeix… No té preu! Cada cop són més les persones que fantasiegen amb el famós ideal literari del ‘beatus ille’: desitgen viure en les regions rurals, allunyades del frenesí urbà. Aquest ideal pot convertir-se en un somni fet realitat en qualsevol moment, tal com ha passat amb tots aquells que han aixecat el vol de les seves ciutats o pobles per anar-se'n a viure enmig de la natura, a poblacions que no superen el centenar d’habitants. 

Existeix una altra manera de viure als entorns rurals, que són sinònim de salut i mil avantatges més: escolarització més personalitzada, tranquil·litat, contacte directe amb la natura, sentiment de pertinença, proximitat amb la gent, proximitat amb l’entorn, absència d’estímuls innecessaris, evitar la contaminació acústica i lumínica, conèixer de primera mà el sector primari… Tota una oda a la vida retirada!

La Diputació de Lleida anima a llançar-se a la piscina a totes aquelles persones que senten atracció per aquest estil de vida i mudar-se als municipis rurals. Com? Amb la campanya ‘Poble petit, gran vida’, que explica tot allò positiu que us pot aportar el fet de viure en entorns rurals a través de testimonis reals. Coneixeu-los!

1. Belén, mestra d’escola i part d’una família

La Belén Jaime (mestra d’escola de Tuixent) i la seva família van decidir mudar-se a un poble lleidatà per afluixar el ritme, viure amb més calma i envoltar-se de naturalesa. Anar a viure al poble és, per a ella, tornar a una infància connectada al gaudi, on els cotxes no amaraven els carrers, amb la possibilitat de sortir sense perill. Aquesta mateixa infància és la que ella i la seva parella volen que visquin els seus fills: amb autonomia, lligams forts amb les famílies que viuen al poble i més connexió.

2. Eva i Ricard, feina al camp i teletreball

L’Eva i en Ricard viuen junts. Ella és pagesa i dona continuïtat a un projecte familiar promovent la conservació de la natura i el manteniment del patrimoni a l'Ametlla de Segarra. Ell, en canvi, teletreballa des del poble: és arquitecte i membre de ‘La Boqueria’, una cooperativa d’arquitectura nascuda al barri del Raval de Barcelona. L’estil de vida al municipi lleidatà és comunitari i tothom es cuida mútuament, un dels punts positius que més valoren per la criança dels seus fills, així com viure en un entorn que és sa.

3. Lily, artista 

“Aquí no hi ha soroll de fons, aquí el soroll s’apaga i trobo les respostes més ràpid… I quan estic en un forat negre, només cal anar a l’hort!”. La Lily Brick explica com l’entorn de natural de Jurneda la fa connectar amb tot allò que li és necessari. És l’espai idoni per entregar-se al seu art i la seva labor com a pintora muralista. I quan vol deixar de pensar en la feina, s’apropa a l’hort i als voltants del poble per deixar anar les preocupacions ben lluny i submergir-se en la màgia de l’entorn.

4. Núria, esportista d'èlit

Per la Núria Picas, viure als Pirineus és retornar als orígens, a allà d'on venim i del que formem part: la naturalesa. Com a esportista d'èlit, viure una vida sana és crucial i res millor que fer-ho entre muntanyes. Aquests indrets no només són ideals per entrenar, sinó que la fan sentir lliure i viva.

A vosaltres també us agradaria viure entremig de muntanyes i camps? Coneixeu totes les persones que ja han fet el pas!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat