Tot el que heu de saber per deixar-vos portar per la Biennal del Pensament

Del 13 al 18 d'octubre, Barcelona reflexiona! Descobriu tot el que us espera en aquesta edició que posarà una mirada en el futur a través de més de vuitanta activitats
Biennal del Pensament
Foto: Biennal del Pensament
Time Out en col·laboració amb ICUB
Publicitat

Estem en una època de canvis: en el món digital, en la política, en el medi ambient, en els avenços científics o en la manera de treballar. I, a Barcelona, aquesta transició es pot veure reflectida en cadascun dels seus racons.
És per això que del 13 al 18 d'octubre la ciutat serà escenari d'una nova edició de la Biennal del Pensament que posarà especial èmfasi en el futur a través de quatre grans eixos temàtics.
A través de la democràcia, la tecnologia, la ciutat i el futur, la Biennal us proposa un gran ventall de propostes dirigides a tots els públics i amb llenguatges i formats diversos perquè tothom hi pugui expressar-se. Us hi animeu?
Amb 85 activitats programades, entre elles, ponències i activitats paral·leles, que tindran lloc a nombrosos punts de tota la ciutat i amb la participació de 174 participants, la Biennal d'aquest any arriba per convertir-se en un espai de reflexió del present i el futur, de diagnòstic de tot el que estem vivint com a societat i, sobretot, de propostes i incògnites sobre els anys que tenim al davant. Unes jornades on, entre tots i totes, podreu imaginar, pensar i construir futurs millors.
Totes les activitats seran presencials i amb reserva prèvia. Ja podeu fer-vos amb les vostres places a la web de la Biennal i elegir un màxim de 6 activitats amb dret per a dues localitats. En totes les activitats l'aforament estarà regit per les normes que marca l'actual situació sanitària i es complirà amb el protocol d'higiene i seguretat dictat per les autoritats sanitàries.
Continueu llegint, perquè us expliquem tot el que heu de saber per gaudir al màxim d'aquests sis dies en què tothom aportarà el seu granet de sorra!

Quin és el vostre itinerari?

El gran nombre d'activitats que tindran lloc en aquesta edició es poden agrupar en quatre grans itineraris que, sempre amb la visió de futur, ens conduiran per diversos temes d'aquesta nova era de la transformació.

L'itinerari 'Democràcia' posarà sobre la taula els canvis que aquesta ha patit en els últims anys i les noves necessitats que ha provocat aquesta nova democràcia. Entre les activitats d'aquest eix podreu trobar debats com 'La complexitat de l'igualitarisme' o 'L'emergència del futur: qui representa els qui encara no han nascut?'

L'itinerari 'Ciutat' girarà al voltant dels nous reptes d'una ciutat en constant canvi. I és que les ciutats són una part molt important de les nostres vides i en ella entren un munt d'aspectes a tenir en compte: des del dret a l'habitatge fins a la mobilitat urbana. Podreu repensar Barcelona a través d'activitats com 'Ciutat global, ciutat digital' o 'La ciutat inclusiva'.

En l'itinerari 'Tecnologia', com bé diu el nom, la protagonista principal serà les grans capacitats que té la tecnologia i com aquesta ha canviat completament la manera com vivim i com veiem el futur. Una tecnologia que tant ha ajudat com ens ha perjudicat. 'Capitalisme de plataforma' o 'Del cos al núvol: tecnologies digitals i escales d'habitabilitat' són algunes de les activitats que giraran entorn aquest eix.

I en l'itinerari 'Futurs', allò que en els últims mesos ha estat raó d'incerteses, incògnites i pors: la crisi de la covid-19. Un itinerari en què es tocaran temes com la pèrdua de drets i llibertats o la necessitat de cuidar el planeta a través d'activitats com 'Passejos peripatètics' o 'Cultura zoomer'.
Recordeu que necessiteu tenir entrada per accedir a qualsevol de les activitats!

En mans de 174 ponents

En total, 174 participants locals, nacionals i internacionals (que participaran a través de videotrucada) dels camps del pensament, l'art, l'activisme i la ciència.
Entre ells, dones, homes i col·lectius; entre ells, figures tan destacables com la sociòloga Laia Forné, el filòsof Santiago Alba Rico, l'arquitecte Stefano Boeri, l'estudi d'arquitectura i urbanisme amb perspectiva feminista Equal Saree, el professor Benjamin Bratton, l'investigador Bani Brusadin, l'escriptora i activista Margaret Atwood, la cantant Maria Arnal o la companyia de teatre La Calòrica.
Darrere de cadascun dels 174 participants s'amaguen tantes opinions de pensament que no sabreu ni per on començar!

Barris que pensen

No us quedeu a casa per reflexionar, perquè la Biennal us toca de ben a prop!
Fins a 40 espais de la ciutat acolliran aquesta edició que s'acosta a les vostres cases més que mai. Entre els racons on podreu deixar-vos sorprendre pels nous reptes del present i el futur trobareu espais culturals com l'EINA Barra de Ferro, museus com el MABCA, el del Disseny de Barcelona o la Fundació Joan Miró, centres educatius com el Campus del Mar de l'UPF o l'ESMUC i altres espais d'allò més singulars com La Model, el Mercat de Sants o el Monestir de Pedralbes.
Us haureu de moure ben poc per gaudir de la Biennal més futurística. Prepareu les vostres entrades!

Aneu més enllà

Sempre hi ha persones que es queden amb ganes d'explorar molt més enllà i és per això que +Biennal és la solució perfecta!
Entre la programació d'aquesta branca de la Biennal trobareu activitats com una visita a l'exposició 'Esdevenir immortal després de morir', la presentació de l'exposició 'Llegir una plaça', tallers com 'Com millorar la meva ciutat des d'un laboratori ciutadà' o la taula rodona 'Agredolç. Menjar és un acte polític'.
Consulteu tota la programació de +Biennal i reserveu les vostres entrades!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat