Els mestres cervesers del Moritz Beer Lab són sempre d’allò més creatius i ens tenen acostumats a sorprendre’ns cada temporada amb una cervesa artesanal, inèdita i d’edició limitada. I aquesta tardor no n’és cap excepció. Acosteu-vos a la Fàbrica Moritz Barcelona perquè hi trobareu una nova especialitat. Es tracta d’una cervesa de l’estil brown ale, de color castany fosc i d’alta fermentació. Si tanqueu els ulls i us deixeu portar pel seu original i únic sabor sentireu com hi predominen maltes torrades amb aromes de caramel, regalèssia i fruita groga. Quina combinació! A més, com a cervesa de la temporada, hi han donat un toc de tardor ben especial: hi han afegit castanyes en dos moments del procés d’elaboració per tal que s’integrin totalment en la cervesa i noteu un lleuger toc fumat mentre la beveu. I és que, què seria la tardor sense les castanyes?
Per si us entra la gana mentre assaboriu aquesta birra tan peculiar, el xef de la casa Moritz, Jordi Vilà, us recomana acompanyar-la amb carns rostides o preparades a la barbacoa, i amb formatges secs. Atreviu-vos a tastar el gran entrecot de la ronda, elaborat amb carn de vaca vella, llescada i servida sobre pa torrat amb salsa Café de Paris i patates fregides i cabdells. Un platàs per a dues persones que us deixarà ben tips. També podeu acompanyar-la amb una terrina de conill amb amanida d’escarola i bolets escabetxats. I si voleu exclusivitat, tasteu el Bikini Moritz: un plat que només trobareu a la Fàbrica i que està fet amb salsitxa alemanya fleischwurst i formatge gorgonzola. No us ho penseu gaire perquè el maridatge d’aquests deliciosos plats amb la nova birra és una experiència única. Tindreu la sensació d’estar davant la llar de foc.
- Fàbrica Moritz. Rda. Sant Antoni, 41. M: Sant Antoni. www.moritz.cat