1. De la vinya a la taula
Dijous 30 d’abril de 19 a 19,20 h
Quines varietats de raïm es conreen al Penedès? Quins vins resulten d’aquestes varietats? I com s’elaboren? La sommelier Meritxell Falgueras ens respondrà a aquestes preguntes per tal que, un cop estiguem a la botiga, sapiguem com hem de triar el nostre vi en funció de les nostres necessitats i gustos. També ens explicarà com els hem de transportar i conservar, com cal servir-los i, fins i tot, ens donarà alguns consells per tastar-los i assaborir-los millor.
I, en aquesta primera cita, tastarem dos vins DO Penedès ben diferents! D’una banda, destaparem un Xarel·lo del celler Aymar, un vi blanc ecològic de la collita 2019, brillant, d’aroma intens i amb tonalitats florals i fruitals. I d’altra, assaborirem un negre del celler Parató de la varietat Samsó (Carinyena), que des de sempre s’ha conreat al Penedès, un vi també ecològic, amb un color roig robí i ric en aromes.