Sigui una nit íntima degustant formatges o celebrant la castanyada amb tota la família, els dies especials s'han de celebrar amb bons vins. En associació amb la DO Penedès, et facilitem alguns consells per aconseguir fer de qualsevol reunió, una vetllada única. T'hi animes?
Un maridatge exquisit
Per començar, decideix quin és el teu vi favorit o el formatge que t'agradaria servir. Alguns formatges poden tenir un sabor més fort que has de suavitzar amb un vi en particular.
Per exemple, el formatge més picant, com el formatge blau, l'has d'acompanyar de vins dolços per alleugerir el seu gust. El formatge de cabra, pel seu sabor, el pots suavitzar amb un vi blanc sec.
Pel que fa a la majoria de formatges de pasta tova, els pots combinar amb gairebé qualsevol tipus de vi, incloent vins escumosos Clàssic Penedès. Els formatges fins o suaus, com el cheddar, mariden bé amb vins negres joves.
Castanyada en família
Quins vins posaràs a taula aquesta castanyada? Et proposem harmonitzar vins dolços blancs sobremadurats amb els característics panellets de pasta blanca o pinyons; mentre que els dolços de raïm negre o els vins de criança es porten d'allò més bé amb les xocolates o els panellets on, per sobre de tot, predomina el cacau.
Finalment els dolços especials, més secs, evolucionats i amb notes de fruits secs et recomanem que els reservis per acompanyar l'austera però saborosa castanya. Gaudeix d'aquest producte de temporada!