Aquests són els xefs que posaran tota la carn a la graella al Meat & Fire

Del 7 al 9 de juny tindrà lloc a Barcelona la segona edició del festival Meat & Fire. Un homenatge a la carn a la graella que reunirà al Moll de la Fusta prestigiosos graellers, tallers, música i un market, no us ho perdeu!
Hideki Matsuhisa / Meet & Fire
Hideki Matsuhisa / Meet & Fire
Time Out en col·laboració amb Meat & Fire
Publicitat

Us agrada la carn, la música i el mar? Si la resposta es sí, ja podeu adquirir la vostra entrada per al festival Meat & Fire, que us permetrà gaudir d'aquestes tres passions mentre feu un munt d'activitats i tallers i assaboriu com toca l'arribada del bon temps. Del 7 al 9 de juny, el Port Vell de Barcelona acollirà la segona edició d'un festival que tornarà bojos als amants de la carn. Ni més ni menys que 40 graellers es reuniran per oferir les seves creacions carnívores a un públic que haurà d'organitzar molt bé l'agenda si vol gaudir també de la zona de market, showcookings, tallers de cuina, DJ s i relaxar-se mirant el mar que tindrà tan a prop. 

Meat & Fire és un festival en tots els sentits, ja que mentre la sona la música per tot el Port Vell, diferents cuiners d'arreu del món mostraran les seves habilitats amb la graella. Des d'Argentina a Perú o Japó, els cuiners més prestigiosos es reuniran al voltant del foc per mostrar les seves habitlitats amb les brases. Compreu aquí la vostra entrada i seguiu llegint per descobrir algunes de les estrelles que us delectaran amb el seu art graeller i les millors carns al festival! 

Meat_Fire_Xefs_2024

1. Genevieve Taylor, la reina de les brases

Aquesta xef vocacional, autora de tretze llibres de cuina, es desplaça des de Londres a Barcelona amb una missió molt clara: demostrar que la tècnica ancestral del foc no és una lluita entre la carn i les persones, sinó una trobada. No hi ha foc que se li resisteixi!

2. César Mory, del Pirineu al mar

El xef del restaurant Arraïtzes, a la Vall d'Aran, trasllada el seu do per la brasa del cor del Pirineu al peu del mar del Mediterrani. César mira cap al seu Perú natal i interpreta les seves arrels amb el rebost que li ofereix el seu entorn. Producte de temporada i fusió en una harmonia única que, en aquesta ocasió, es tradueixen en un llom saltat increïble. 

3. Davide Pecca, des del cor d'Itàlia

Els italians ho fan tot bé, ja sigui improvisar una pasta, dissenyar unes sabates o jugar al futbol. També són bons quan es tracta de treballar la graella, com demostra aquest xef que ret homenatge a les receptes tradicionals de brasa. Amb els seus germans lidera Assaggeria KM431 (a la regió d'Abruzzo), on els comensals gaudeixen, entre altres coses, d'una carn d'ovella excepcional. 

4. Hideki Matsuhisha, tradició japo-catalana

Diu en Hideki Matsuhisha, reconegudíssim xef amb una estrella Michelin pel seu restaurant Koy Shunka, a Barcelona, que la seva tècnica de cuina preferida és la brasa, pel que té d'imprevisible i incontrolable. Ho demostrarà al Meat & Fire fent una demostració de les seves habilitats amb la graella i del seu coneixement de les tècniques ancestrals japoneses combinat amb un amor genuí pel producte mediterrani. 

5. Joan Bagur, Mèxic al plat

Nascut a Menorca, a Joan Bagur el trobareu sempre rere els fogons del restaurant mexicà Oaxaca, a Barcelona, que és gairebé com una segona pell per a ell. La seva passió per la cuina mexicana el porta a experimentar diàriament a la carta dels seu restaurant, un dels mexicans més solvents de la ciutat, i ara trasllada part de la seva ànima a Meat & Fire per demostrar tot el que sap fer amb una graella. 

6. Michel Belperio, sabors toscans

La Trattoria Dall’Oste és un racó entre les vinyes de la Toscana liderat per Michel Belperio, un santuari gastronòmic centrat en la carn que basa la seva filosofia en la cria ètica i sostenible dels animals. La feina de Belperio i el seu equip va més enllà de la cuina i ara busquen traslladar a Barcelona durant un parell de dies aquesta manera de fer i sentir la gastronomia, generant un viatge de coneixements culinaris a través de la idea de ‘saber menjar’. 

7. Emilio Ortega, homenatge al fum

Aquest cuiner nascut a Barcelona és un enamorat de les brases i ha explorat els cinc continents a la recerca de saviesa gastronòmica. El seu gust pel fum i la cuina autèntica es reflecteixen a CoquinariuSolutions i en la seva innovadora línía anomenada Smokers. Ortega retrà homenatge a l’art del fum mitjançant una proposta centrada en els matisos i resultats que aquest element aporta a la cuina.

8. Loco Parrillero, la brasa és una festa

Des de la República Dominicana a l’Argentina, el Loco Parrillero ja demostra amb el seu nom artístic que és alhora un apassionat de la brasa i un home proper i divertit. La seva passió per cuinar amb foc l’ha portat a explorar i conquerir el panorama internacional de les graelles. El Loco Parrillero arriba a Barcelona per posar a prova a tots els amants de la carn de qualitat, que s'enamoraran de les seves peces tendres i sucoses. 

9. Mecha Ferraro, la graella a l'ADN

La cap de cuina de Franca Restaurant, a Buenos Aires, trasllada durant uns dies els seus coneixements al Port Vell barceloní per demostrar al món que només es necessita una bona carn, una brasa ben feta i unes mans d'àngel per tocar el cel. Enamorada del foc des de ben petita, aquesta passió ha crescut amb ella i –assegura– li continua despertant les mateixes sensacions, emocions i felicitat.

10. Andeka González, el foc que arriba de Madrid

Des de Madrid, aterra al Meat & Fire aquest cuiner apassionat de la cuina de brasa que ha treballat aquesta tècnica a gairebé tots els restaurants que ha trepitjat. Diu que la seva passió per la cuina ve pràcticament des del bressol, un amor indestructible que li ha portat a Direrry, on va aprendre l'ofici de la graella, i passar per espais com a Hotel de les Lletres o Aspen La Moralitat. Actualment, el trobem al projecte de Florida Park de la mà de Joaquín Felipe. 

11. Pablo Rivero, pura brasa argentina

Aquest cuiner, originari d'una família ramadera, és un gran exponent de la passió argentina pel món de la carn i de la brasa, com demostra una carrera dedicada íntegrament a aquesta disciplina. El cuiner capitaneja el restaurant Don Julio (#13 50 Best, 101Steakhouse restaurant i Guía Michelin) des de fa 24 anys, un espai on el foc sempre és encès, tot esperant fondre’s en el ritual i la màgia dels sabors tradicions de la seva terra. 

 

12. David Montes, l'aposta pel consum conscient

David Montes és un cuiner mediàtic, que, sempre que pot, intenta promoure un consum conscient i responsable. Originari d'Astúries i amant del món rural, ambaixador d'Alimentos del Paraíso i xef a Jara y Sedal, Montes porta la batuta a Prrimital, on presenta talls de carn i en narra l'origen als comensals per tal d'educar-los sobre el consum responsable. 

13. Guillermo Naistat, una vida dedicada a la carn

Guillermo Naistat encapçala la carnisseria The Butcher Society i ha dedicat la seva vida a la carn de primera qualitat. The Butcher Society s’erigeix com a pionera al món de la carn de qualitat, amb un compromís ferm amb la traçabilitat i la seguretat d’uns productes excepcionals i la idea de tornar als arrels, a la puresa i a la tradició. 

14. Manu Yebras, trenta anys on-fire

La vida del propietari dels restaurants Pura Brasa i Chicken and Fish ha estat sempre estretament lligada al món de la brasa. Tant, que en l'actualitat exerceix com a CEO de Josper, una marca que Yebras ha convertit en referent mundial. Aquest mag de les brases flueix entre forns i graelles i és un virtuós del carbó sostenible. La seva figura és sinònim de compromís, energia, nervi i creativitat.

15. Pablo Colmenares, de DiverXo al món

Després de passar per la cuina de DiverXo (amb tres estrelles Michelin) i gestionar diversos projectes als Estats Units, aquest cuiner creatiu i intrèpid és actualment xef executiu de New York Burger. Sempre el trobareu experimentant al costat d'una barbacoa, ja sigui en els seus locals o –els propers 7, 8 i 9 de juny– al Port Vell barceloní per donar llum i sabor a la segona edició del Meat & Fire. 

16. Negro Riveiros, l'home del foc

Negro Riveiros ha estat anomenat campió llatinoamericà de la graella a Puebla, Mèxic, i campió de la recepta 'cordero en crudo' a Paraguai. Són les credencials d'un cuiner que estima el món de la graella, que aterra a Barcelona per brindar-nos la seva energia i intensitat. 

17. Javier Brichetto, el rei de la graella argentina

Aquest nadiu de Buenos Aires afincat a Madrid ha erigit a Piantao un sanctuari de la brasa. En mans de Brichetto, la tradicióes fusiona amb la contemporaneïtat i ell mateix ha ideat i construït personalment la seva pròpia graella per sentir la seva estimada Argentina més a prop que mai. Brichetto arriba a Barcelona per retre culte a les brases com només els argentins saben fer-ho: amb dedicació i un foc fervent.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat