La faŀlera per la cervesa artesana ha agafat força al nostre país durant els últims anys, però els americans són uns veterans del que ells anomenen la craft beer. L'Alan i l'Scott van venir a Barcelona fa uns divuit mesos i es van enamorar de la ciutat i l'ambient cerveser que s'hi respirava. L'Alan és mestre cerveser. De fet, abans de crear l'Edge Brewing ja havia muntat més de 300 cerveseries arreu del món. Per fer la cervesa des del local del Poblenou, importen el llúpol d'Amèrica. Però l'aigua amb què s'elabora prové de Barcelona, això sí, ben filtrada.
Tot i que el parell de propietaris encara no dominen el català, des de bon començament han volgut donar a les cerveses denominacions ben nostrades. De moment, a la pissarra del bar, on munten degustacions i tastos, hi trobem una colla de noms que ens aixequen un somriure. A l'Edge Brewing elaboren l'Aigua de Canaletes, una cervesa ben fresca per l'estiu, la Flor de vida i l'Hoptimista, un parell de rosses -d'alta fermentació- delicioses, la Barretina Amber, una birra vermella i plena de matisos, i d'altres, com la negra Padrino Porter, un sincer homenatge a un veí.
Gent del barriA part d'aquestes referències que no fallen gairebé mai, el que és habitual a l'Edge Brewing és trobar noves cerveses que neixen com a resultat de coŀlaboracions amb altres mestres cervesers. Aquests últims dies, per exemple, n'hi ha una d'elaborada a partir de pell de taronja. I encara macerant-se als bidons metàŀlics de l'Edge Brewing n'hi ha una altra, en procés, que tindrà una aroma de maduixa. Sense pasteuritzar, ni filtrar, purament artesana. S'han fet tan populars al barri, que els músics que assagen a la vora n'agafen un parell de litres abans d'anar a tocar.
Qui ho vulgui, pot venir a comprar-ne a dojo: dos litres costen de 10 a 18 euros. A la cerveseria del Poblenou, amb bateria antiaèria inclosa on s'asseca la llonganipa (una llonganissa que té regust de cervesa), cada divendres de 18 a 22 h ofereixen visites amb tast per a grups a 10 euros per persona. I durant tot l'any, no paren de muntar-hi esdeveniments gastronòmics. L'últim va ser un maridatge de cervesa artesana amb sushi. Apunteu-vos a la seva llista de correu i estareu distrets una bona temporada!