Una de les millors granges-xocolateria del carrer Petritxol, entre el barri Gòtic i el Raval és La Pallaresa. Ofereix esmorzars i berenars superlatius des del 1947, i s'ha convertit en un lloc de referència per als amants de la xocolata i la rebosteria tradicional.
Què podem menjar a La Pallaresa?
No hi ha cap dubte que la clàssica xocolata desfeta i un suís d'antologia són els grans protagonistes d'aquesta antiga lleteria. Aquestes delícies es poden acompanyar de xurros, melindros o altres productes de rebosteria artesanal. A més de la xocolata, val molt la pena endinsar-se en les postres làctiques tradicionals, que recorden els seus orígens com a lleteria: podeu optar per tastar un mató de Pedralbes, la crema catalana, o descobrir la menja blanca, unes postres d'origen medieval a base de llet, sucre i crema d'ametlles.
Un local d'època
És un establiment singular que es distingeix per la seva decoració clàssica i atemporal, amb grans quadres adornant les parets. Un dels elements més emblemàtics del local és el vestuari dels seus cambrers, que conserven l’elegància de l'època, i vesteixen amb camisa blanca, pantalons negres i un corbatí.
Passeig pel barri
Abans o després de tastar la xocolata recomanem fer un passeig pel Barri Gòtic i el Raval. Al Gòtic, els carrerons estrets plens d’encant porten a llocs com la Catedral, la Plaça Sant Jaume i la màgica plaça del Rei. Travessant la Rambla, el Raval ofereix un ambient vibrant amb espais emblemàtics com el MACBA, la Biblioteca de Catalunya i els seus carrerons plens de bars i botigues alternatives. Un recorregut ideal per descobrir el contrast entre la Barcelona medieval i la contemporània.
Horari
De dilluns a dissabte obre de 9 a 13 h i de 16 a 21 h. El diumenge obre de 9 a 13 h i de 17 a 21 h.