Un sopar únic: dins del programa d'actes que commemoren els 120 anys dels 4 Gats. En Carles Gaig, el cuiner d'alta cuina barcelonina per excel·lència, cuinarà un sopar a quatre mans amb l'Òscar Alba. L'àpat, que s’ha batejat com sopar tàndem en honor al famós quadre de Ramon Casas exposat a la sala principal del 4 Gats, tindrà lloc el proper 18 de maig.
Aquesta serà la primera vegada que Gaig i Alba cuinin junts. Malgrat pertànyer a diferents generacions (trenta anys de diferència justos! Gaig és del 1948 i Alba del 1978), els estils culinaris dels dos xefs tenen un punt en comú, que és l’ús de receptes i plats tradicionals adaptats a tècniques modernes. Així ho expliquen ells mateixos: cal "sempre mirar endavant sense deixar de mirar enrere" (Gaig), i Alba afirma que “no existeix modernitat sense una bona tradició”.
No s'hi han posat per a poc: la seva col·laboració es vehicula en un llarg menú degustació maridat amb vins de Ferré i Catasús, amb una forta empremta de Gaig, que en els seus cinc plats –després amb prepostres i postres– inclou clàssics marca de la casa com el caneló de la fonda amb beixamel trufada i pularda rostida a la catalana. Un desfici gastronòmic digne de la rauxa modernista.