77 Kilos és un projecte de dimensions modestes, però ple de qualitat i molt honest. I amb rerefons sostenible: 77 quilos és la mitjana de menjar que cada espanyol tira a les escombraries anualment. Hi trobareu en Gerard Cuartero a la cuina, i la Sara di Bari en sala. Es van conèixer treballant a la Panxa del Bisbe, i el 2023 van engegar el seu primer negoci propi: cuina de fonda catalana amb tocs viatjats (Cuartero va passar una bona temporada treballant al sud-est asiàtic), situada en el bar-restaurant cantoner típic de l'Eixample.
L'aprofitament es reflecteix en una carta curta i en renovació constant, de la que ens ho menjaríem tot. Començant per unes croquetes de carn d'olla sumptuoses (fins i tot porten un cigró dins!), un trinxat amb tres menes de cols on bocinarros de torrezno sorià substitueixen la berguedana rosta o un arròs amb carxofa i marisc impecable, que et serveixen en una paella individual! De la carta entren i surten plats que alimenten una fórmula de migdia a bon preu, que més que un menú de migdia és un petit (i abundant) menú degustació, amb plats que paren molta atenció a la temporalitat: a l'hivern, una amanida d'escarola amb romesco, bacallà i taronja (i envinagrats casolans). Ho fan tot ells, fins i tot el quètxup.
Intenten aprofitar cada engruna comestible: amb els retalls de verdures fan vinagre i envinagrats, i espremen la circularitat al màxim. I si sou amables, ben dinat us convidaran a un xarrup d'una ratafia o arancello casolans boníssims.