Quan la Carmen, cuinera de La Porca, t’explica que ella fa una ensalada russa 'a la murciana' i tastes aquesta delícia comences a pensar que el mestissatge mola, sí, però també a sospitar que l’ensaladilla “de tota la vida”, la de les àvies, ja no existeix. La murciana arriba a la taula sobre un pa anomenat rosquilla, que s’importa de Múrcia, i s’elabora amb verdures envinagrades, en aquest cas coliflor, cogombrets, pastanaga i ceba petita. La Carmen, òbviament, hi dona el seu toc estrella: un puntet d’all a la maionesa. Si voleu tastar-la, feu via al Poble-sec.
Poques pissarres i cartes de vermut es resisteixen als encants d’aquesta delícia que ens va arribar des de Rússia, amb amor. Croquetes, braves, anxoves i mai hi pot faltar l'ensalada russa. Aquestes delícies són un equip indisoluble i des de fa una pila d'anys encapçalen la primera divisió de les tapes. L'ensaladilla, però, ens ha robat el cor. És fresca i, tot i la seva senzillesa, només la demanem als llocs de confiança. Ens encanta i aquests són els nostres llocs favorits per menjar-ne.
NO T'HO PERDIS: Les millors tapes de Barcelona