Street food
© Alexandr VorobevStreet food
© Alexandr Vorobev

9 food trucks que has de tastar

Hamburgueses, ostres, butifarres, 'cebiches'... Una selecció dels food trucks que heu de tastar

Publicitat

És el menjar de moda. Des del 2014 (més o menys) no hi ha esdeveniment cultureta que no compti amb unes quantes 'food trucks'. Hamburgueses, butifarres, croquetes, pastissos, sushi... No hi ha (pràcticament) res que no es pugui menjar sobre rodes. Aquí teniu una selecció d'alguns dels millors food trucks que podem trobar a les fires, mercats i festivals de la ciutat i del país. Bon profit! 

1. Caravan Made

Un pes pesant, i no perquè la furgo sigui gaire grossa. Fa pocs anys, el cuiner Javi Ruz –amb mili al Celler de Can Roca– i la pastissera i gestora de comunitats Sílvia Cabra es van associar en un projecte que passeja entrepans que mai no podreu menjar en una fira. Producte km 0, panet de Viena ecològic i receptes com el barbàricament deliciós ‘ginger pork’, porc rostit i esfilagarsat, amb melmelada de pruna i api ratllat.

2. Lady Buti

Vegans (poc convençuts) del món: allunyeu-vos de Lady Buti. Des del 2008, en Karlos Tomás i el seu equip estan reinventant el típic i clàssic entrepà de butifarra. De fet, fins i tot té nom propi 'made in' Barcelona: El Butipà. Un entrepà de pa esponjós (pa de coca d’oli artesà i farina de blat natural) amb unes ‘butis’ meloses, km0 i de 12 sabors diferents (criolla, pintxo, amb gorgonzola...) i una pila de salses. És difícil quedar-se només amb una però si tasteu la de gorgonzola (gairebé) veureu al cel a cada queixalada.

Publicitat

3. El Petit Bangkok

La cuina tailandesa té una de les tradicions més potents del món de menjar de carrer: és lògic que Daniel Pérez, copropietari de l’excel·lent –i diminut– El Petit Bangkok posés rodes a la seva cuina. El repertori d’aquesta acolorida furgoneta us pot semblar curt: tot just ‘phad thai’ –els picantets fideus d’arròs amb gambes, cacauet, tamarindes...–i curri suau i picant. Però cuinats al moment i al vehicle per cuiners tailandesos, fan caure de cul. 

4. La Creperie de Mariöne

Urbanites pseudohipsters, respecteu La Creperie de Mariöne, perquè la Mariona Barceló, boja de les Volskwagen ‘vintage’, l’any 2010 va obrir una creperia sobre rodes i amb productes km 0. La degana del ‘food truck’ català ara té una flota de set vehicles: cinc creperies, una de gelats i begudes i una de pizzes. Fora conformisme: passegen receptes com la crep de formatge de cabra amb melmelada de figues. I també fan transport de nuvis!
Publicitat

5. Rooftop Smokehouse

Si sou part de la mitja Catalunya que vau anar de vacances a Islàndia i trobeu a faltar els seus fumats, fitxeu aquí. Rooftop Smokehouse van començar el 2014 com a restaurant ‘pop-up’, i la seva oferta fa un temps que circula en un preciós camió enfustat. Fan rodar producte superlatiu i un barril de roure del Penedès on peix, pop i ànec agafen sabor de fusta noble. Pastrami fumat durant dotze hores, amb col fermentada i crema de rave picant... Mmmm.

6. Can Sibarita

El fast food d’hamburgueses de dubtosa qualitat ha passat a la història. Un bon exemple d’això és ‘Can Sibarita’: un food truck creat per dos gironins procedents del món de l’hosteleria que ofereix una gran quanitat d’aperitius, tapes i fins i tot vermut! Tot, per cert, elaborat amb productes km0. Dos imprescindibles: els bombons de foie i poma i els sticks de pollastre amb maionesa de curri. I, si us quedeu amb gana, no dubteu en agafar el tataki de tonyina, alvocat, tomàquet i sèsam. Per llepar-se’n els dits! 

Publicitat

7. Reina Croqueta

El primer food truck de croquetes. Reina Croqueta és el paradís dels que addictes a aquesta boleta cruixent: un food truck on podem trobar sis varietats diferents de croquetes. Des de les més típiques, com pollastre, escudella o pernil ibèric, i algunes de més originals com ceps i foie o calamarcets en la seva tinta. Irresistibles! 

8. Fogons urbans

Fogons Urbans és cuina d’autor mediterrània amb tocs alemanys i a bon preu. En Sergio i en Sebas, els cuiners responsables d’aquesta food truck, fan variacions personals de tot: des de les tradicionals braves, els mítics ‘Molletes d’Antequera’ però amb escalivada, queixera i chile. Un dels imprescindibles: la Merket: un ‘currywurst’ amb mostassa dolça i patates. Tindreu gane de repetir una vegada i una altra
Publicitat

9. La Teca 33

"És el millor pastís de xocolata que he tastat mai" els hi repetien una vegada i una altra als responsables de la Teca 33. Per aquest motiu, van optar per continuar fent el que millor saben fer: cuinar. Això sí: vegetarià. En aquest food truk podem trobar una pila de plats vegans i vegetarians tant salats com dolços per llepar-se’n els dits. Hamburgueses, sushi vegetal, patès, cupcakes … Un food truck que sorprendrà els que encara pensen que els vegetarians només mengen amanides!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat