Lena Maria Grané i Ricky Smith a BaLó
Foto: Time Out Barcelona Baló

A la cuina amb... la Lena Maria Grané i en Ricky Smith

Després d'haver-se establert com a una jove i elegant realitat d'encreuaments de camins gastronòmics i atlàntics amb BaLó, la parella de xefs revelació aterra al Time Out Market

Ricard Martín
Publicitat

El nom del restaurant BaLó és com la seva cuina: un nom directe, elegant i refinat, la contracció de Barcelona i Londres: el londinenc Ricky Smith i la Lena Maria Grané es van conèixer treballant en un restaurant d'alta cuina –de tocs francesos–a l'East End, i el 2022 van decidir tornar a Barcelona per obrir BaLó, amb un peu en la cuina de l'Atlàntic i l'altre en la Mediterrània. La seva marca de la casa són menús degustació d'excel·lent qualitat-preu, amb plats tan bons que voldries que duressin més de tres mossegades. I això passa al Time Out Market, on exerciran la seva cuina en ració sencera.  

Em podeu definir la vostra cuina amb una frase curta? 

Lena: Directament, portem el BaLó al Market. Hi trobareu la mateixa pulcritud i elegància en cada plat, però sempre des d'un punt de vista molt més relaxat, encara que igual de treballat.

Ricky: Per fer això portarem alguns plats nous! 

Feu menú degustació, però al Market portareu plats sencers, oi?

L: Sí, allà tindrem una carta. És interessant, perquè hi haurà plats que no acaben d'encaixar al menú degustació, però un cop allà la gràcia és menjar un plat fort. Així, podrem fer un estil culinari un xic diferent i eixamplarem el perfil de la clientela. 

R: Ens dona l'oportunitat de portar plats més divertits, que puguis menjar amb les mans, més relaxats... Però alhora amb molta qualitat. 

Baló (Les Corts)
Scott ChasserotBaló (Les Corts)

Us vau conèixer treballant a Londres. Com va ser, aquesta trobada?

L: Com la majoria de les parelles de gent d'hostaleria, ens vam conèixer treballant. Vam connectar de manera molt directa, en una cuina de Londres. Per tenir la mateixa professió,  Hem arribat a una relació molt personal però alhora professional, que al final és la gràcia
de l'assumpte.

R: Ens vam conèixer en un restaurant i des d'aleshores estem enganxats, ja en farà uns vuit anys, d'això.

Fora d'hores, parleu de feina? Debateu plats nous mentre esteu de vacances per exemple?

L: Sí. Vulguis o no, és complicat fer aquesta separació. Però sí que intentem posar alguns límits, perquè si no se't menja el treball. Si no ho fas, deixes enrere moltes coses que són molt importants, també per millorar la teva creativitat personal. Sí que intentem posar una línia divisòria.

R: Si tens una empresa, ja saps que no hi ha dies lliures. És el que hi ha. Però si t'apassiona el que fas, això ajuda molt. 

Si no poses un límit a separar feina i vida personal, pots perdre creativitat

Mulla't, Lena, i digues-me el teu plat favorit del repertori.

L: En tinc molts. A mi m'agrada molt el de verat curat, hi ha el joc de les dues cultures, treballem la curació del verat, que és un peix blau, amb una sopa del tot líquida i freda de ceba tendra i julivert. Recorda les sensacions de Londres i és un plat molt mediterrani, com Barcelona. M'encanta. Però és injust citar només un plat! Els heu de tastar tots!

Ricky, quina opinió et mereix el tòpic de cunyat que diu que al Regne Unit no hi ha una cuina pròpia?

M'és igual. Tot plegat, depèn de l'experiència que hagi tingut la gent. Sé del cert que hi ha bona cuina i que hi ha restaurants molt top. Hi ha l'estereotip que només tenim fish and chip, però això no és cert. Hi ha moltes receptes i història, només cal investigar una mica. I això és el que intento explicar aquí, amb receptes com la nostra sopa de pèsols, menta i Stilton, coses clàssiques que potser no coneix la gent. 

NO T'HO PERDIS: Time Out Market Barcelona, el millor de la ciutat sota un mateix sostre 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat