A l'hora de fer un àpat, no sempre volem ambients de ritmes frenètics, música que ens impulsi a moure els peus i grans espais on perdre's. A vegades volem trobar la pau i la bona gastronomia en racons culinaris que són refugis, que són autèntics i que ens fan centrar en els plats i en la companyia. Per quan imagineu àpats com aquests, una opció ideal és deixar-se portar per la calma i tranquil·litat dels restaurants del grup de La Alcoba. Repartits per diversos carrers del centre històric de Barcelona, són refugis culinaris que, tot i estar al centre de la ciutat, us endinsen en un espai que fuig del soroll i de les presses només posar-hi un peu. En els seus locals, veïnat i estrangers es relacionen a través de pauses gastronòmiques relaxades i acompanyades d'una decoració càlida que fa sentir-s'hi com a casa. I voler quedar-s'hi!
En la seva cuina reflecteixen la varietat de sabors i riquesa del Mediterrani a través d'un viatge per les seves tradicions culinàries: sabors, textures i colors que sorprendran el paladar i que el faran gaudir d'una oferta única i diferenciada de tapes, aperitius, torrades, còctels i moltes delícies més.
Anem de tapes d'Alcoba en Alcoba
El Mediterrani a taula
La seva especialització són les tapes i en la seva carta trobareu una gran varietat, totes amb tocs mediterranis i, fins i tot, amb essències d'altres gastronomies. Com és el cas de la tapa de bao de galta ibèrica amb col, cogombre, ceba i rave, i maionesa de kimchi i siracha o els calamars al curri sobre remolatxa, col llombarda, maionesa de kimchi i allioli negre. També podreu degustar originalitats com Carpaccio de bacallà amb ceba morada, tomàquet natural, tàperes, ous de mujjol, raves i julivert; humus amb olives negres, pinyons, julivert i pa àrab; crema de formatge feta amb brots de rave, picada de festucs, pebre vermell, llavors de rosella i menta; verat en escabetx amb bulgur, quinoa, tomàquets cherrys, ametlles i herbes fresques; o pollastre satay amb salsa de cacauets i fulles verdes. Un festival de sabors i de colors!
Un món de torrades
Si sou uns amants de les torrades, a La Alcoba són uns autèntics mestres de la fusió del cruixent del pa amb tota mena d'ingredients. Atenció amb algunes propostes amb què us sorprendran: torrades molt 'heatlhy' com la fresca amb formatge blau asturià, créixens, pera i nous; o la verda amb espinacs frescos, formatge de cabra, xampinyons, all i comí. Irresistibles com la d'escalivada amb albergínia, pebrot vermell escalivat, formatge feta, orenga i anxoves; o la de pizza amb formatge, cansalada ibèrica, pebrot vermell, ceba, xampinyons i salsa barbacoa. I altres creacions enginyoses com la nòrdica, amb salmó fumat, crema de formatge feta, tàperes, remolatxa i anet; la sèsam amb formatge de vaca, albergínies escalivades, pebrot vermell rostit, xampinyons, làmines de tomàquet, orenga, tahina i llavors de sèsam; o la turca amb xai rostit, humus d'albergínia, espinacs, escalunyes, tomàquet cherry confitat i tzatziki
Marideu-ho com toca!
Totes les propostes que us hem anomenat han sonat d'allò més bé per elles mateixes. Us imagineu com seran en maridar-les amb tot el que tenen a la bodega?
Sigueu de vi blanc, rosat, negre o de cava, en els seus restaurants us esperen un munt de Denominacions d'Origen d'arreu perquè complementeu el vostre menú amb els sabors que us vinguin més de gust. Parlem de D.O. com Montsant, Bierzo, Calatayud, Mas de Igneus i Penedès si adoreu el vi negre; D.O. Rueda, Jumilla, Conca de Barberà, Terra Alta i Rias Baixas si sou de blanc, o de D.O. Penedès i Ribera del Duero si us enamorà el rosat.
Per glops més atrevits, doneu un cop d'ull a la seva proposta de còctels clàssics (com el Mojito o el Moscow Mule) i premium com La Alcoba Mezcalera o Cristal de Jade. Fins i tot podeu preguntar per còctels fora de la carta!