Anímic és un lloc dedicat als esmorzars de forquilla. Però oblideu el romanticisme aferrat a la ronya de la bota. Aquesta és la casa de l’Albert Ferrer, un dels grans sofregistes –és a dir, cuiners de xup-xup– de Barcelona, i qui fou el 50 % del Bambarol, punt clau d’allò que alguns desaprensius en vam dir gastrobar. “Estimo la cuina, però vaig canviar perquè necessito un altre ritme de vida”, explica. Ell i el seu segon, en Jonathan, de dilluns a divendres fan un intensiu en franja de pura casa de menjars: de 8 a 16.30 h. De bon matí t’hi pots clavar els ous amb cansalada de la foto (no són qualsevol cosa! Porc ral d’Avinyò tota la nit a baixa temperatura, mantega pura, amb uns ous de ‘puntilla’ perfecta a sota que es pot dir que esclaten!) o una orella de porc amb xoriço que és una festa del col·lagen fi.
Al migdia la carta creix, amb plats fins i substanciosos com una terrina de cua de bou. També pots optar per entrepans, com el pepito de vedella, o cullera catalana un xic viatjada: el capipota amb pochas és el resultat de la relació amb el seu sogre, de la Rioja, que amb hort i vinya el proveeix de vi i alguns vegetals (un vi de la casa fet només per a ells!). Tot és boníssim i proper, incloent el torrat de Dalston Coffee. Amb una forquilla així, si us plau, estalvieu-vos l’excusa de la disfressa de lycra i la bicicleta.