Arriba el restaurant Krèsios de Giuseppe Iannotti, un local de cuina creativa italiana, que en la seva primera encarnació, a Telese Terme, ostenta una estrella Michelin.
El xef, un home jove de 33 anys, té un perfil poc habitual: de formació enginyer informàtic, és del tot autodidacte si exceptuem un stage d’un mes a l’Alinea de Chicago el 2014, l’any que va guanyar la Michelin. I s’afanya a dir que el Krèsios Barcelona –el nou gastronòmic de l’Hotel Mercer– “no és una sucursal ni cap assessoria, sinó una extensió del meu local: té la mateixa mena de menú gastronòmic i capacitat per a només 24 comensals”. Exposa la seva filosofia en dos menús llargs (de 90 i 125 €) i un menú executiu de 45 € i quatre plats, “també d’autor però més clàssic”.
Els 'snacks' són importants per a Iannotti: insisteix que arribin a taula per separat, per no restar valor afegit a una oferta de creativitat miniaturitzada –com uns tagliolini de carbassó amb menta fresca i perles de tòfona negra, mos crocant i fresc– que en molts casos reclama a crits passar a ser 'antipasto'.
L’excel·lent cuina de Iannotti és ideal per als gurmets amb ganes de menjar però no de marejar-se en la muntanya russa tecnoemocioal: plats com una llengua de bou a baixa temperatura –petó tendre i salat, suco amb delit en la salsa de pebrots amb vinagre– o uns raviolis de ragù brutals donen fe de la maduresa d’un cuiner descarat però d’esperit vintage.
Iannotti “té el repte d’explicar a la gent com és la cuina real italiana. L’arròs i la pasta a Itàlia es cuinen al dente. Si no és així, no mereixen aquests noms”. I això es pot apreciar plenament al segon restaurant de l’hotel, Le Bouchon, on la tradició italiana mana: “Sóc de la Campània, on es van inventar els espaguetis i la pizza”, riu. I encara que no hi hagi pizza, sí que hi trobem una afinada oferta de pasta i antipasti (menú de migdia, 14 €; a la carta, uns 20-25 €).