La cuina exòtica està molt bé, és normal que ens atreguin els plats de fogons llunyans que ara estan tan de moda. Però per a qui ens agrada la bona taula, no hi ha millor experiència gastronòmica que gaudir de la gastronomia propera, tradicional i contundent, ben elaborada. I, en aquests aspectes, la cuina gallega és sempre un valor segur. Qui pot dir que no a una empanada de bonítol, un bon peix, una ració de pop amb patates, a l'enorme varietat de marisc atlàntic o una truita de Betanzos o una bona carn de vedella amb piquillos? Anar a un restaurant gallec pot ser un recurs habitual en les vostres sortides, o també pot ser un capritx ocasional, i en ambdós casos no podem permetre'ns fallar. I en la Penela, un local relativament nou a Barcelona -fa quatre anys que està obert al carrer Pau Claris, número 97- trobareu tot el que busqueu i fins i tot més, mai defrauda!
La Penela és una marca amb molta història i prestigi a Galícia. El primer restaurant, del que avui és una cadena extensa per Galícia, Madrid i fins i tot Bogotà, va néixer a Betanzos, l'any 1989. La seva funció era senzilla i eficaç: ser una casa de menjars, amb receptes tradicionals i bona matèria primera. Amb el pas del temps, La Penela ha crescut com a institució gastronòmica, però el que no ha canviat és el seu compromís amb el bon producte, el més proper al consumidor per fer-ho tot sostenible, una gastronomia de Km0 que porten a l'extrem gràcies a les seves pròpies vinyes i cultius, perquè gran part del que es consumeix al restaurant és de producció pròpia. A més a més, mantenen receptes quasi ancestrals com la seva truita de patata, que és un dels productes estrella. El local de Pau Claris té un disseny a mesura, és modern en aparença i tradicional en funcionament, i serà el vostre refugi infal·lible quan tingueu un antull de navalles, llagostins, empanades o pop. I el servei i l'atenció al client és immillorable. A continuació, us expliquem les delícies de la seva carta.