Es pot fer qualsevol cosa amb textura de gelat. Però el que no és tan habitual és que els sabors poc ortodoxos s'enfonsin en especialitats de dolç –i salat– catalanes. A això es dedica Baboia, en una cantonada del Born: hi trobareu gelat de ratafia, de gaspatxo, de coca de Sant Joan, de cabell d'àngel... De pet de monja! I tots els 23 sabors de la carta estan molt ben trobats i definits.
El gelat de cava amb mandarina té un toc de bombolla final. El gelat de ratafia té l'inequívoc sabor entre dolç i amargant del licor d'herbes. El gelat de cabell d'àngel és una passada: clava el sabor i la textura d'un dolç que a algunes persones fa angunieta (a mi em sembla deliciós). I el gelat de pet de monja, doncs això: té el sabor potent i dolç de la galeta amb un toc de cremositat. El responsable d'aquest festival és en Jordi Roig, un premiat mestre gelader de Canet de Mar. Per cert, una baboia és un joc de ruleta que hi havia a les fires de Catalunya. Aquí costa decidir-se; per això, clavada a la paret hi ha una baboia. Feu-la girar i us donarà una opció de gelat.