Sempre és notícia que obri una bona gelateria a Barcelona. I més si és un sucursal com Badiani, un gegant del gelat artesà amb origen a Florència (que seria com dir que a Barcelona obre una pizzeria napolitana de Nàpols). Badiani, oberta a Florència l'any 1932, avui es manté com un dels llocs a visitar a la pàtria del gelat, i també és un dels principals productors i distribuïdors de gelat artesà al Regne Unit.
Hi podeu tastar el gelat que els ha donat fama mundial: l'icònic gelat Buontalenti, un gelat de crema amb molta història. Per complimentar el seguici del Rei d'Espanya, el 1569 l'arquitecte Bernardo Buontalenti es va treure de la màniga unes postres innovadores: una crema gelada a la qual havia afegit una espècie poc estesa: el sucre! A finals dels anys seixanta del segle passat es va convocar un concurs de gelats a Florència per commemorar la figura de Buontalenti: el va guanyar Badiani amb el Buontalenti, un gelat de crema que només porta llet, sucre i ous. Sembla senzill, però la fórmula és un secret moltes vegades imitat i té un sabor i textura d'alta definició. I també hi trobareu el gelat que dediquen a Barcelona: fet amb xocolata blanca amb cúrcuma i 'ripple' de gerds, a més de llet, ous i beguda de soja.