Una excursió fins a la platja de Montgat té recompensa: els Baños Virgen del Carmen. En temporada alta, reserveu-hi: tant l’oferta com el lloc, són meravellosos. La Silvia Capo dirigeix un establiment obert el 1928 per la seva família, paradigma dels deliciosos banys de la Segona República, dels que en queden tan pocs. “No treballo per als turistes sinó per al local. Però tothom hi és benvingut, per descomptat”, diu.
El menjar és senzill, variat i acurat: peixet fresc fregit a l’andalusa, sense ou (a 10,70 euros el platàs, boníssim), unes sardines a la planxa de dimensions mítiques, tapes marineres, amanides i entrepans. I calamars, croquetes de pernil ibèric, caçó adobat... Una estona de cel amb vi, a la vora del mar, no t’arriba ni als setze euros. I recalco, el lloc val una visita: un berenador-canviador d'abans de Franco, conservat net i polit com devia ser, a primera línia de la fantàstica platja de Montgat, des d'on gaudeixes d'un arc de paisatge litoral espaterrant.