Bar molt petit caracteritzat per una clientela de barri molt fidel, un servei excepcional i una oferta molt cuidada. Al migdia s'hi pot dinar (a la barra). El Dole Café –o bar Dole, com en vulgueu dir– és molt més que un bar: és una institució per esmorzar a Sant Gervasi! La façana és nímia i bigarrada: una barra vintage amb dues files de tamborets, i una planxa al fons que presideix l'escena. L'origen del nom pot semblar enigmàtic ("dole" vol dir atur en anglès) però és senzill: ve de Domingo –el pare– i Leandro, el fill, la parella que va obrir l'establiment el juny de 1974 (avui només trobareu en Leandro i la seva filla Míriam, que regnen a la barra amb la simpatia i el bon tracte de qui fa mig segle que està en l'hostaleria).
Aquesta longevitat s'explica per si sola: el Dole és el bar per esmorzar bé per excel·lència a Sarrià, i obren a partir de les sis del matí! Hi trobareu un repertori d'entrepans freds i calents que fan caure de culs. Com el seu mític flautí de cansalada amb formatge, un deliri de cruixent i greix del bo, o sobretot un apartat de truites que es poden demanar en plat o entrepà: patata i ceba, alls tendres, carabassó, carxofa... Per si no n'hi hagués prou, tota la brioixeria exposada –menys els croissants, de Sacha –és casolana. O és que us penseu que gent com els germans Torres esmorza a qualsevol lloc?