Aquesta bodega centenària, que porta el nom del propietari que la va agafar el 1966, en Josep Maria Gol, viu una etapa d'esplendor gastronòmica: el 2024 va esquivar el tancament –o la degeneració en forma de cafeteria fleca, o cafeteria d'especialitat– quan la van assumir en Sergi Fernández i l'Edu Jarque. Que van tenir el bon senderi de posar-hi al capdavant una parella de bons cuiners: en Roger Soler, lleidatà amb mili al Colmado Wilmot, i en Rodrigo Castillo, peruà amb estudis a la Hofmann i fervent defensor de la cuina catalana.
No us espereu tocs de modernor o acevichaments: estem en el terreny de la bodega de sofregit i la ració de la terra amb el toc lleuger del cuiner modern i amb estudis, que refresca plats que tenim presents de la infantesa, com uns boníssims calamars amb ceba. Si de cas, hi ha mencions a la cuina tel·lúrica més amagada: deu ser dels pocs locals de Barcelona on us serviran una girella arrebossada–embotit de cor, tripa i pulmons de xai, el haggis català! Els cargols fregits, minimalistes, tenen justa fama i un sabor rotund. Els fideus a la cassola, amb cap de costella i carxofes quan n'és temporada o un capipota de tiralínies són altres especialitats molt demanades. Aquesta alineació amb l'esperit popular correspon amb un tiquet assequible. I totes aquestes virtuts també són extensibles als esmorzars de forquilla, esclar.