Al costat de l’Hospital Clínic, el xef alemany Björn Küssner (ex Freustil de Binz, Attica de Melbourne i Oji Seichi de Toronto) i la Mireia Bigorra, la seva sòcia, van obrir el Bar Noe a meitats del 2023. "Soc un encenedor a prop d’un toll de benzina", es defineix en Björn com a cuiner. Però tot i aquesta bravata, seria més precís dir que més aviat és un mestre pirotècnic. Cuina autobiogràfica i lliure avivada amb intel·ligència, creativitat i una espurna de trapelleria. Bàsicament, el que fa a la cuina del Bar Noe "és el resultat de conèixer i absorbir diferents cultures gastronòmiques de primera mà", afegeix. Cuina 'glocal' –global i local– amb espurna i talent per a la creació de plats sincrètics.
Què menjaré al Bar Noe?
La carta és breu (snacks, platets i racions mitjanes) igual que la descripció dels plats, de només dos o tres mots. Aquí el joc és esbrinar què menges! No et farem espòiler, però sense entrar gaire en detall et direm que vam devorar pa de massa mare, tomàquet i olives, la seva versió del pa amb tomàquet, fornejat per en Björn mateix; bolets shimeji amb mostassa; peix fumat i xips; pèsols, xili de Jalapa i cogombre i, com a novetat tardoral, moniato rostit, poma cremada i xampinyons cruixents. No us direm ni piu de les postres, la traca final. Només cal que sapigueu que es diuen 'This is the way'... I que la gana us acompanyi!