Elegant i alhora familiar, el restaurant de l’hotel The Barcelona EDITION presenta una carta quasi de metro zero, amb els ingredients més frescos del veí mercat de Santa Caterina, i ho fa en harmonia amb un entorn càlid i modern. Una gastronomia de mercat honesta i creativa a càrrec de Pedro Tassarolo, arrelada a la tradició espanyola i del Mediterrani, però posant-hi una mica de la seva salsa. I alerta, que des de la tardor del 2024 i durant tot l'any 2025, el Bar Veraz agafa una categoria gastronòmica d'alta volada: la xef Martina Puigvert Puigdevall, cap de cuina de Les Cols, dues estrelles Michelin, s'instal·la al Bar Veraz com a xef associada.
Això significa que cada en cada estació la carta es renovarà amb una oferta ideada per Puigvert, una cuinera distingida amb el premi de millor Xef Jove 2024 i que a Les Cols també compta amb una estrella verda, la que recompensa els restaurants que afavoreixen la sostenibilitat. L'estil de Puigvert és elegant i alhora innovador, compromès de manera radical amb els ingredients de proximitat. Així, les propostes aniran canviant segons temporada, i es vehicularan en un menú degustació de sis passes a 70 euros, 115 euros amb maridatge, o bé en un menú curt de quatre passes a 50 euros, o 85 amb maridatge.
Puigvert trasllada l'estil de Les Cols a Barcelona seguint la seva filosofia de luxe auster: aquella on el gran valor afegit és tenir producte humil, sovint de l'hort del restaurant, però del que n'intentem extreure el màxim potencial. Un exemple: un ou fresc del dia del galliner de Les Cols, amb bolets crus i cuits. O una royale de carxofa amb pa i menta. També hi ha plats més proteínics, esclar, però arrelats també a aquesta filosofia d'inspiració en la natura propera: trobem un milfulls de truita de riu, peix d'aigua dolça, amb pernil de gla, consomé i flor d'all. Per a què fer servir peixos de mars distants si tens un riu a prop?