Quan sents marisqueria, et ve al cap un senyor xuclant una safata de percebes o Julio Iglesias baixant d’un cotxe tintat a Gran de Gràcia. I una clatellada que et deixarà tremolant. Bé, la marisqueria Batea –batea és una plataforma de cria de marisc a Galícia– del cuiner Manu Núñez, copropietari del Besta, apunta a “una marisqueria no carca, que vol fer una cuina senzilla però no típica”, explica el xef. I que algú de classe mitjana es pugui permetre un cop al mes. Núñez, fent servir excel·lent producte de l’Atlàntic (en majoria gallec) i mediterrani (en majoria català) s’inventa plats, platets i platassos defugint els tòpics dominants de les braves amb coses i la croqueta de gamba.
Precisament et sorprèn amb una croqueta-nigiri de salsa verda –la del lluç– arrebossada, que t’esclata a la boca i banya el peix cru. O et permet fer una petita degustació freda amb navalles amb còdium, ostres, tàrtar de gamba i un divertit saam (farcellet coreà d’enciam) amb musclos. L’esperit és juganer i popular, però l’aspecte lúdic (que bones les cuetes de salmonet de roca disfressades de cabrit a la milanesa!) no amaga mars i muntanyes seriosos i de traca. Com uns ravioli de porc celta amb ous de truita i fons de carn que és un desfici de sabor, o un encertadíssim cebiche de llobarro amb pell de pollastre. Per cert, Batea és a l’Avenida Palace, hotel on una vegada hi van fer nit els Beatles.