Talent i coneixement de causa: Besta Restaurant és el projecte d'un cuiner gallec (Manú Núñez, ex-Arume) i Carles Ramon (La Bellvitja). Ramon ha treballat a Galícia, Núñez a Catalunya. I els dos senten un gran respecte per la tradició, però també tenen ganes de girar-la com un mitjó. O sigui que amb un peu a les dues ribes, es defineixen com a “un neobistrot entre l’Atlàntic i el Mediterrani, i algun toc nòrdic.
Ara bé, les definicions no calen quan hi ha talent i creativitat. Cada dia, imprimeixen un full amb una dotzena llarga de plats del dia amb enunciats de plats curts “però amb elements atrevits” i que no ho expliquen tot perquè la gent tasti coses i se sorprengui. Com un besuc rostit, amb pastanaga i suc de col que en realitat és una reversió trencadora del besuc en escabetx: presentat daurat, però tallat fi com si fos sashimi, amb el record de vinagre de l'escabetx, substituït per la confluència d'un suc liquat de col fermentada (acidesa) amb una crema de pastanaga. I mars i muntanyes espaterrants: un arròs sec amb pop de llotja i crestes de gall, o una filloa d'algues i civet de senglar.