Els ‘jardins de cervesa’ (Biergarten) són molt freqüentats a Alemanya, sobretot a Baviera, d’on era Lluís I, el seu principal impulsor al segle XVIII. Tota ciutat on es preï la colònia alemanya té el seu Biergarten, a Europa, Amèrica i sobretot a Llatinoamèrica.
Barcelona té des de fa vuit anys el seu jardí per gaudir de la cervesa en aquestes nits interminables de l’estiu. Es troba al costat de l’hotel Princesa Sofia i aquest any, comparat amb l’any passat que es va disputar el mundial de futbol, es pot gaudir de tota la seva tranquil·litat. L’any passat va ser impossible trobar-hi un lloc, no només quan va jugar Alemanya. I és un luxe que es pot aprofitar fins a l’octubre en una ciutat que no té gaire oferta alemanya en matèria de cuina.
Molt ben atesos i assessorats per Yulaica, fa unes nits vam gaudir un cop més d’aquesta magnífica col fermentada (xucrut), que només es pot degustar a Barcelona al Neichel, de gran qualitat, gràcies al fet que el seu xef és un alsacià de bon gust i millor manera de cuinar. Al Biergarten hi trobem, a més d’un ambient com el que manen els cànons per a aquests llocs (arbreda, taules i cadires de fusta, bancs i, per descomptat, bones cerveses), autèntiques especialitats com les salsitxes Weisswurst, de vedella i porc, molt suaus, especialitat bavaresa, que va ser el plat amb el qual vam iniciar la sessió.
Tot se serveix acompanyat de dues mostasses, una de suau i una altra d’una mica més forta, que Yulaica va definir com a dolça i picant. L’altre plat escollit, entre una oferta molt temptadora, va ser el Pate Leberkäse, que no és paté per untar com nosaltres ens pensàvem. És una especialitat alemanya que es podria definir com una salsitxa de Frankfurt amb presència de bistec, molt saborós, i que va de meravella amb el xucrut i l’amanida de patates que acompanyen gairebé tots els plats. L’amanida de patates, Kartoffelsalat, no va tenir gaire sort aquesta nit. N’hi ha de millors o la cuina hauria de millorar la seva presència, el punt de la patata o l’elecció del tipus de tubercle. Òbviament es va gaudir del sopar en companyia de molt bona cervesa, una més suau que l’Erdinger, la Pils.
Per als amants de la cervesa, aquest és un punt ideal per a l’estiu. N’hi ha de blat, fermentada en ampolla, de blat amb fermentació natural i altres variants que són explicades per les cambreres per aconsellar com acompanyar cada plat. Entre els plats típics que es troben a la carta del Biergarten, hi són presents el Gekochte Schweinshaxe, el braó de porc al forn amb xucrut, o la Schnitzel, és a dir, la típica escalopa de vedella blanca. El pa que serveixen és el tradicional alemany, el brètzel. El jardí està obert de 13 a 24 h.