Això no és un bistrot francès, no. Però, sí, s’hi serveix cafè, alcohol i menjar abundant a preus populars. Té zero 'je ne sais quoi' francès; la cadena del vàter és un tap de suro. De chanson al fil musical 'rien de rien', que és per al rock dels 70, i el televisor, per al futbol. Tot i que per la pissarra de l’entrada podria semblar una hamburgueseria, el Bistro 42 és en realitat un bar de barri obert el 2008 que satisfà la seva fidel parròquia amb teca lusitana i brasilera.
Hi podeu fer tapes autòctones, unes braves o uns pebrots de Padrón, però us animem a tastar els seus excel·lents 'salgados' fregits; la kebe (una mandonguilla d’origen libanès feta de búrgul i farcida de vedella, cabra i menta); la 'coxinha' (una espècie de croqueta de pollastre desfilat en forma de cuixa); els 'rissóis de leitão' (crestes de porc) i la panada de pollastre, blat de moro i olives. Si sou carnívors, hi ha entranya i picanha (la part posterior de la vedella, la més apreciada al Brasil). Si sou de peix, el clàssic 'bacalhau à Brás'.
Si teniu pressa, 'choripán', un entrepà de xoriço rostit. I si teniu ressaca, no ho dubteu: 'alheira', un embotit de porc, pa, pebre vermell i all acompanyat d’ou i patates fregides. Cerveses nacionals, Super Bock i Sagres.