D'ençà l'any 2008 que en Marc Roca fa feliços els comensals del Blau, un lloc particular, diferent, es podria dir que ‘únic’. Té l’esperit i l’atmosfera d’una sala de teatre on cada nit es produeixen ovacionats bisos i on al migdia s’intercanvien mirades i gestos persones que tenen una cosa en comú: el bon gust i l’exigència. Aquests components aconsegueixen un resultat que defineix la cuina d’en Roca: exempta de ganes d’impactar, sense pretensions desmesurades i amb productes de primera.
És una cuina que manté un saborós equilibri entre la matèria primera, una poca però sàvia manipulació i la presentació. Com a prova, decidiu-vos per una burrata amb tomacons confitats i tàperes, un tàrtar de tonyina amb maionesa de wasabi i les sardines, que mereixen un paràgraf a part. Un tàrtar com aquest es pot trobar fàcilment, ja se sap, però aquest porta una òptima tonyina que dona més joc en boca, la maionesa és suau, insinuant, i es pot potenciar amb el wasabi.
Les sardines són pur Mediterrani. Amb elles es pot viatjar al 'carpione' (marinat) que fan els genovesos, al 'saor' dels venecians i a les escabetxades catalanes. Cal tastar-les per descobrir un plat que té el segell de qui el prepara. Bravo, excel·lent. I no oblidem uns cigrons amb botifarra negra excel·lents i un bacallà al pil-pil amb pèsols de temporada fora de sèrie. Ofereix una fórmula de migdia que canvia cada setmana i una carta amb suggeriments del dia.