En Bernat Dalisay, nascut a les Filipines, va arribar a Barcelona fa 25 anys, quasi els mateixos que hi ha estat treballant de cuiner. En va passar 11 treballant a una marisqueria, i els 11 següents cuinant al Gelida, un dels grans restaurants populars de Barcelona. Bo de Bernat, obert l'estiu del 2002, és el seu restaurant propi. Segueix el mateix esquema: casa de menjars familiar a preus populars, amb una llarguíssima carta de la millor cuina catalana i tot elaborat des de zero.
I la va encertar: la gent omple el local amb tot el senderi del món. Perquè per 15-18 euros, només carta, això és una festa major del xup-xup, el guisat i el vi bo a doll. Sí, hi ha les mítiques galtes de porc –meloses i amb la crosta torradeta– i tot el repertori conegut, però també collita pròpia, com unes croquetes de fricandó brutals. Les cartes quilomètriques no fomenten la confiança, però un cop has menjat aquí, certifiques que això no és un afartapobres, sinó un restaurant popular seriós com pocs en queden: com Can Vilaró. Al matí hi trobareu esmorzars de forquilla, esclar, i el vi a copes –negre Priorat, blanc, de Gandesa– és boníssim.