Privilegiar la clientela local: Aquesta és l'estratègia del Grup el Cabo, encapçalat per l'argentí
–i enamorat de la cuina catalana– Rodrigo Varela. El 2022 van reobrir l'antiga Bodega Monumental–bodega d'estovalles de fil i tapa fina, que va obrir el 1937, tancada en pandèmia– com a Bodega del Cabo, a Fort Pienc. "Preferim expandir-nos a Santa Coloma, al Clot, més que no pas al centre o als barris de moda", explica Varela, "i omplir la carta de coses bones però quotidianes, que la gent pugui pagar", prossegueix.
La qualitat i la cosa casolana pot ser per a les masses: no cap ni un ou, a la Bodega, i sura l'alegria veïnal en l'ambient. Tenen una carta amplíssima amb plats molt agraïts i ben fets –arrossos amb bon de cocció, un capipota boníssim, mandonguilles amb calamars...–on el populisme del torrezno i els ous estrellats amb foie ("m'agrada dir que fem cuina de xiringuito urbà", explica) conviuen amb la tradició catalana del peu de porc amb bolets. Més punts a favor: un molt bon menú de migdia i una carta de vins, molts naturals... amb 200 referències!