"És una braseria sense pretensions", però amb un gir gastronòmic important. Ho expliquen Rafa Panatieri i Jorge Sastre Bravo, que han obert Brabo a la Gràcia, un restaurant on les brases són les protagonistes i on ofereixen una carn immillorable.
"Gir gastronòmic" ho afegim nosaltres, després d'haver pogut tastar la proposta d'aquest restaurant dels chefs creadors de Sartoria Panatieri, una de les millors pizzeries d'Europa. A Brabo la cosa va de foc i producte. La carta és breu, amb 15 plats. Tot gira al voltant d'una graella a la vista en un local amb capacitat per a unes 40 persones i una zona a la part superior que pot acollir fins a 16 comensals. Elaboracions senzilles, acompanyaments treballats i uns entrants (carabassa en tres textures, tàrtar de porc fumat, paté de campanya casolà…) que rivalitzen en interès amb els plats principals.
I veiem més foc que brasa a prop de la carn, cosa que allunya el restaurant dels cànons de la cuina de graella tradicional. I algunes salses d'acompanyament ens recorden més a una 'steak house' que a un rostidor. El fumat acompanya en tot moment els plats, sense comprometre el sabor, i l'aposta per un producte excels i la filosofia de proximitat total, una personalitat heretada de Sartoria Panateri.