com la majoria d'italians, els venecians tenen el sa costum de 'fare uno spuntino' en algun moment del dia, unes tapes prèvies al tiberi. A Venècia les fan al 'bacaro', una taverna local molt apreciada i cuidada. Els bacari i la gran cuina veneciana, sobretot marinera, van ser el que va encantar al Joan i el Marc, els factòtums del Bronzo, un bacaro barceloní d’èxit tan indiscutible com comprensible.
Cal felicitar-los pel fet que, sense ser italians, els plats siguin saborosos i respectuosos amb la tradició veneciana. Sorprenen les 'sarde in saor', sardines escabetxades, per la bona dosificació del dolç i l’agre que les enriqueix. I és superb el seu bistec tàrtar amb la recepta tradicional del seu inventor Giuseppe Cipriani al Harry’s Bar. Comencem amb un Spritz i un 'vitello tonato' molt saborós. Seguim amb una stracciatella, un formatge cremós, i deixem per a la propera la Robiola, un formatge que també promet. En pastes, ens decidim per uns nyoquis de ricotta i espinacs i tanquem la sessió amb un tiramisú òptim i un babà immillorable. Una selecció interessant i accessible de vins italians hi ajuden. Impecable