El Buongiorno ja és un clàssic de la bona pizza a Barcelona. Molt abans que arribés el furor per aquesta peça fonamental de la cuina italiana a la nostra ciutat, Giuliano Lombardo engegava amb aquesta proposta que originàriament era una 'focacceria' i una pizzeria al 'taglio' ('a talls'), tendència que just ara s’està imposant. Va ser aleshores quan aquest cuiner de la Ligúria va decidir convertir el seu local en una pizzeria amb alguna proposta de pasta.
De la bondat de la pizza en parlen els parroquians, que són molts, sobretot de nit i ara encara més que comença el temps de les terrasses. Hi troben una massa elaborada diàriament, fina i guarnida amb productes de bona qualitat per donar el vermell, el verd i el blanc característics d’una pizza.
Tot i que no només són tricolors, les pizzes que serveix el Buongiorno. Les blanques, sense tomàquet, són una alternativa molt interessant, on destaca la genovesa, amb pesto, pernil dolç i cirerols, i la carbonara, amb ou, bacó i parmesà. Són dues pizzes diferents a les quals també hi podem sumar la que porta gorgonzola, xampinyons i 'spek', el pernil fumat del nord d’Itàlia, tan diferent del nostre ibèric. Les pizzes ‘vermelles’ són les més conegudes, començant per la margarida, que és la primera que va portar formatge a Nàpols i que va ser creada en honor a la reina Margarida de Savoia, que visitava Nàpols i a qui van voler complimentar formant els tres colors de la bandera italiana.
És recomanable començar amb un assortiment variat de xarcuteria italiana i continuar amb algun plat de pasta com les 'trofiette alla Portofino' (petita pasta semblant als gurullos espanyols) amb pesto i cirerols, o els 'spaghetti alle vongole', amb cloïsses. I pel que fa als segons plats, destaquen les escalopines amb llimona o amb marsala. A la carta de vins n’hi ha d’italians de sorprenents, sobretot alguns rosats del Friül. Per postres: profiteroles, lioneses farcides de crema i banyades en xocolata.