Buriti visibilitza el Brasil gastronòmic menys conegut, el de les dones negres de l'estat de Bahia. Sara Lemos, la xef i propietària, s'inspira en els fogons de la mare, el rebost de l'àvia, la palangana a vessar d'oli de 'dendê' de la senyora que ven fregits a la cantonada del carrer i els llibres d'història afro-brasilera. El resultat és una carta dividida en 'petiscos' (petits aperitius), platets calents, freds i postres. Els plats més celebrats són l''acarajé' (una espècie de brioix de massa de mongetes carilla, farcit de gambes, fregit en oli de palma i servit amb salsa), el 'bobozinho' (crema de mandioca, llet de coco i gambes), la 'moqueca' (estofat de peix amb llet de coco, ceba, xili, tomàquet i coriandre) i la 'feijoada' dominical (estofat de fesols negres i carn, acompanyat de farina de mandioca, arròs blanc, col i rodanxes de taronja). Als migdies de dies laborables s'ofereix per 12,90 euros el 'prato feito', l'equivalent al nostre plat del dia. Les postres, impecables; una desfilada de púdings, mousses i cremosos. A la carta de begudes hi ha sucs de fruites tropicals (cajú, atzerola, cupuaçu), diverses caipirinyes (la clàssica i la de maracujà, les que més triomfen) i també còctels brasilers menys difosos com el 'macunaíma' (cachaça blanca, suc de llimona i Fernet Branca) o el Casi Rabo de Galo (cachaça, vermut, Cynar i selz). El local és perfecte; amb llum natural a dojo, terrassa i a tocar de la platja de la Mar Bella.
Time Out diu
Detalls
Discover Time Out original video