Situat a la Diagonal –una via que no es distingeix per la quantitat de bons restaurants–, Cachitos Diagonal s'erigeix com un referent del bon menjar en aquesta avinguda, i també com una concreció encertadíssima del vaporós concepte de dieta mediterrània. La seva carta, que fusiona tradició i modernitat, ofereix des de tapes clàssiques fins a plats amb tocs d’innovació que destaquen per l’ús ben entès del producte de temporada i proximitat. Entre les opcions més destacades hi trobem les carxofes amb pernil ibèric, els canelons de faisà amb foie i tòfona, i una varietat d’arrossos que poden competir amb altres de molt més famosos que se serveixen arran de mar (quan n’és temporada, imprescindible el seu risotto cremós amb tòfona negra). Un altre senyal d’identitat de la casa són els seus montaditos, mossegades d’alta precisió, com un impecable montadito de tàrtar.
De fet, una de les grans virtuts de Cachitos és la seva versatilitat: tan apte per a un sopar de grup com per a un dinar de negocis amb un menú de migdia molt ben trobat, o per a un sopar romàntic. L’ambient del restaurant, dissenyat per Estrella Salietti i Pepe López de Hoyo, combina materials tradicionals amb elements contemporanis, creant un espai elegant i acollidor. La seva ubicació, propera al carrer Tuset, el converteix en el lloc ideal per iniciar la nit i prendre la primera copa (i fins i tot per a una sangria, sacrílega combinació que aquí es pot demanar amb garanties).