Cafè de l'Acadèmia

Aquest mític restaurant del Barri Gòtic ha reobert les seves portes amb una proposta gastronòmica pròpia d’una autèntica masia catalana
  • Restaurants
  • preu 3 de 4
  • El Gòtic
  1. Cafè de l'Acadèmia
    Cafè de l'Acadèmia
  2. Cafè de l'Acadèmia
    Cafè de l'Acadèmia
  3. Cafè de l'Acadèmia
    Cafè de l'Acadèmia
  4. Cafè de l'Acadèmia
    Cafè de l'Acadèmia
  5. Cafè de l'Acadèmia
    Cafè de l'Acadèmia
  6. Cafè de l'Acadèmia
    Cafè de l'Acadèmia
Time Out en col·laboració amb Grupo San Telmo
Publicitat

Time Out diu

Si sou fans del menjar tradicional de cuina catalana, i sou capaços de peregrinar allà on sigui per tal de tastar un bon cap i pota, uns peus de porc, uns bons canelons o, fins i tot, uns cargols a la brasa amb romesco per llepar-vos els dits, preneu nota i poseu rumb al Cafè de l’Acadèmia. Després de tres anys tancat, aquest magnífic local ubicat als baixos d’un edifici històric del segle XV -i amb terrassa a la plaça de Sant Just, una de les més antigues, menys coneguda i amb més història del Barri Gòtic- ha reobert de la mà del Grupo San Telmo. Aquest grup, que compta amb cinc restaurants més a Barcelona, ha recuperat l’essència del local, respectant els elements històrics, com els murs amb arcades, els pilars amb pedres de diferents èpoques i les bigues de fusta, i donant un nou caliu a l’espai per tal de fer d’ell una autèntica casa de menjars tradicional. 

A la barra pengen els embotits de sempre, de la cuina, al fons i a la vista, s’ensuma l’aroma dels guisats, tan semblants als de l’àvia, i al rebost es poden contemplar els ingredients locals i de proximitat amb que ho elaboren tot, tant de la terra com del mar. 

I tot això es reflecteix a la seva carta, plena de plats de mar i muntanya i amb un munt de propostes que reten homenatge als comerciants de proximitat. Com el pa del forn Vilamala de la Ribera, torrat i servit amb tomàquet de penjar i oli de primera, la taula de formatges de la formatgeria Carot, al veí carrer Dagueria, o l’espectacular fricandó amb bolets de la parada del Petràs, a la Boqueria. No deixeu de tastar els calamarsons amb mongetes de Santa Pau i botifarra del Perol, ni les mandoguilles casolanes amb sípia, ni els macarrons del cardenal gratinats (sí, sí, uns macarrons d’aquells a la catalana que us transportaran a la infància). I no patiu si ho voleu tastar tot, perquè la carta proposa mitges racions de gairebé tots els plats a preus més que populars. 

La carta de vins i caves, centrada exclusivament en referències catalanes, serà el maridatge perfecte per fer del vostre àpat una experiència culinària amb arrels. I gaudiu-lo contemplant els voltants, perquè si el local té història, el lloc on es situa val una ruta, abans o després: s’ubica al carrer Lledó, que ressegueix les muralles romanes del segle II, a tocar dels palaus Moxó i Requesens, seu de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres, i davant d’una de les fonts més antigues de la ciutat. Tot un pla per llepar-se els dits!

Detalls

Adreça
Lledó, 1
Gòtic
Barcelona
08002
Transport
Jaume I (L4)
Preu
€€
Horaris
De dl. a dg., de 13 a 24 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà