1. Cal Pep (Born)
    Scott ChasserotCal Pep (Born)
  2. Cal Pep (Born)
    Scott ChasserotCal Pep (Born)
  3. Cal Pep (Born)
    Scott ChasserotCal Pep (Born)
  4. Cal Pep
    Foto: Irene FernandezCal Pep
  5. Cal Pep
    Foto: Scott ChasserottCal Pep
  6. Cal Pep
    Cal Pep
  7. Cal Pep (Born)
    Scott ChasserotCal Pep (Born)

Ressenya

Cal Pep

5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • preu 3 de 4
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

Des de finals dels 80 que a Barcelona ens pot agafar la rauxa i dir, amb els ulls encesos i la butxaca foradada diem: fem unes tapes a Cal Pep? L’alegria és instantània. Quan el vaivé de locals que obren i tanquen és el pa de cada dia, és un gust poder tornar a aquells restaurants que ens han fet feliços, com aquest, que des de l'any 1989 que ens ofereix la seva barra allargada, la seva cuina franca i exquisida, els seus clàssics que mai no fallen. Que no hi heu anat, que no el coneixeu?

Hi fan les millors truites de Barcelona

Poseu-hi remei! No podeu anar a l’altre barri –ni fotre-us un altre bao, curri, cebiche o pizza– sense haver tastat abans, per exemple, la seva truita trempera, al punt i feta al moment, amb aquell gustet fumat del pebre vermell de la Vera que li dona el xoriço Tia Felipa i per acabar de fer-la inoblidable, l’allioli per damunt. O si voleu una truita de patates ortodoxa, la seva és un deliri de melositat fondant. Però aquí tot és una delícia de cuina tradicional catalana, directa i amb tapes d'alta volada (recordeu que Woody Allen marxava cap a l'aeroport amb un tupper de les seves croquetes). 

Carxofes arrebossades? Te’n fotries un quilo pim-pam. I les cloïsses amb pernil duen un suquet que demanaràs tot el pa que faci falta per no deixar-ne gota. Els segons piquen, però la qualitat és indiscutible: el corball a la donostiarra és sensacional, el filet també. Ara, que sereu igual de feliços, si en comptes d’això, demaneu peixet fregit, sèpia amb cigrons o unes mandonguilles. Que per molts anys puguem seguir tornant a aquesta barra fabulosa!

Una de les grans barres de Barcelona

Cal Pep és un lloc amb tradició i caixet: el va obrir en Pep Manubens l'any 1989, i va esdevenir el que és avui en dia –un restaurant d'exquisideses a peu de barra– molt abans que certs desaprensius popularitzessin el terme 'gastrobar'. Manubens venia de tenir un frankfurt familiar al carrer Espaseria –un frankfurt peculiar, on també et podies engaltar una escudella o un entrecot– i va plasmar la seva ambició de cuinar el millor producte possible en aquesta majestuosa barra amb 20 tamborets. Manubens va morir el setembre del 2021, però un equip vinculat amb la seva trajectòria ha mantingut Cal Pep com a una de les millors barres de Barcelona. 

Detalls

Adreça
Pl. de les Olles, 8
Born-Ribera
Barcelona
Transport
Barceloneta (M: L4)
Horaris
Dl. de 19.30 a 23.30 h. De dt. a ds. de 13 a 15.30 h i de 19.30 a 23.30 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà