Obert l'octubre del 2022, Can Marlau és el primer restaurant propi d'en Ferran Soler, qui fou cap de cuina de la Bodega 1900 de l'Albert Adrià. I aquí el xef hi aporta tot el valor afegit de la seva trajectòria i saber fer en un bar-restaurant gastronòmic –aquesta és la definició que fa servir– on trobareu una cuina catalana de casa de menjars i tapes impecable, amb tota la finesa, tècnica i producte que hom espera d'un bullinià ficat a la cosa tradicional. Res de menú, només carta, a preus assequibles, en estricte horari de casa de menjars: de dilluns a divendres de 8 a 16 h, amb especial atenció a l'esmorzar de forquilla. Marlau és el nom compost del nom de les seves filles, Maria i Laura: "després de 25 anys treballant 14 hores, vull sortir a les sis i veure-les", explica Soler.
Soler aposta per una carta que a primera hora del dia només ensenya la poteta, amb esmorzars de forquilla potents i boníssims –ous ferrats amb xistorra, careta de porc, truita de bacallà i alls tendres...– i al migdia encara guanya més múscul i col·lagen amb cullera, guisats i tapes. El producte de temporada és excel·lent; com una amanida russa sense històries (patata, tonyina, bonítol i pebrot, però quina maionesa!) o una amanida de tomàquets de temporada amb sardina fumada i oli de festucs. Però sobretot aquest és un lloc per als sucadors de pa en sèrie: el seu capipota –amb la mongeta blanca en lloc de cigrons, que aporta mantegositat– o una galta de vedella que la forquilla talla amb un copet són exemples de tècnica aplicada al fet popular.