En Lalo és el pare de l’Ana Pérez, mexicana, sòcia i parella d’en Rubén García, de l’Hospitalet de l’Infant. Junts formen un tàndem imparable al capdavant de les vermuteries Vermut i a la Gàbia i La Mestressa, així com del restaurant mexicà Las Tres Mentiras. Els tres locals, situats al barri de Sants, han estat exquisidament dissenyats per Fernando Muntadas.
A mitjans de març, d’aquesta unió entre la mare —les vermuteries— i el pare —el mexicà—, va néixer una nova meravella: una vermuteria catalana-cantina mexicana. La Moreneta i la Verge de Guadalupe, colze a colze i ben amigues. No és cuina de fusió, és més aviat cuina de convivència. El cuiner és en Marco Arriaga. Mexicà i amb un currículum de primera —ha passat per les cuines de Paco Méndez, Albert Adrià i Carlos Abellán—, i això es nota. La carta s’inspira en l’esperit de les cantines, però l’execució frega l’alta cuina.
La carta es pot dividir en tres grans blocs. El primer recull clàssics d’aquí amb un gir mexicà: olives 'sorpresa', musclos enllaunats amb jalapeños, ales al vermut o callos. El segon ens porta cap a delícies d'allà: saborosos tacos, tortas, flautes i tampiqueña. I el tercer és el lloc on les fronteres gastro-geogràfiques desapareixen del tot: guacamole amb torreznos, croquetón de cochinita pibil, mandonguilles amb mole poblano, tostada de pop, steak tartar amb un toc de chipotle i una torrija de tres llets per rematar.
A la barra serveixen el seu vermut especial Don Lalo, amb un toc picant, a més de micheladas, margaritas, palomas… Demaneu el que us vingui de gust: aquí tot està deliciós.