La jove veneçolana Adnaloy Osio, que regenta amb la seva germana Adriana el restaurant Caña de Azúcar a Barcelona no té cap problema a saltar dins del cistell del Carib: "I tant que som cuina caribenya! Hi ha un comú denominador que ve donat per la zona d'influència, els productes, el sabor i les fruites tropicals».
Per una gamma àmplia de sensacions fresques i alegres que fa que aquesta cuina sigui molt ben rebuda a Espanya. Aquí l'enfocament és mes occidental i d'autor que en un veneçolà tradicional; Adnaloy, que va venir a Espanya per estudiara a l'escola Hofmann i es va acabar quedant fent mili a Berasategui i Mugaritz és capaç de reduir una oda a la cuina de subsistència com el 'pavellón criollo' –un platarro de carn desfilada, fesols fregits en mantega, arròs i plàtan fregit– a una piloteta de golf arrebossada que podries confondre amb una de les bombes de la Cova Fumada. La cuina del Carib jove.